Βγήκαν πάλι ράντζα στο “Αττικόν”: Προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα και έγιναν 200 εισαγωγές

Βγήκαν πάλι ράντζα στο “Αττικόν”: Προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα και έγιναν 200 εισαγωγές

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ότι στην πρόσφατη εφημερία του νοσοκομείου κρίθηκε αναγκαίο να αναπτυχθούν 110 ράντζα για να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας των ασθενών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι στην εφημερία της Δευτέρας, προσήλθαν στο νοσοκομείο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 800 ασθενείς, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα.

«Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων, καθώς οι αντίστοιχες κλινικές είναι γεμάτες. Αυτό ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Άλλωστε αποκαλυπτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αρνητική μας πρωτιά στην Ευρώπη σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει, το νοσοκομείο «πλημμύρισε με ράντζα στα οποία νοσηλεύονται πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά», ενώ γέμισαν με φορεία και ράντζα οι διάδρομοι των κλινικών ακόμη και των επεμβατικών ειδικοτήτων.

«Οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες. Στη χθεσινή εφημερία του “Αττικόν” προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν είναι λιγοστές και δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

Βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ, με την κατάσταση στο νοσοκομείο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εθνος»

Όπως επησημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, ενώ έκλεισαν νοσοκομεία, όπως το Δυτικής Αττικής Λοιμωδών Νοσημάτων, πνευμονολογικές κλινικές π.χ. όπως αυτή στο «Σωτηρία». 

«Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής η κατάσταση στο “Αττικόν” θα ήταν πολύ καλύτερη» υποστηρίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, που επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

«Το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό πια για το υγειονομικό προσωπικό, λόγω χαμηλών μισθών και δυσμενών συνθηκών εργασίας. Ο υπουργός Υγείας από μόνος του όσο και αποτελεσματικός να είναι, που αυτό είναι από όλους παραδεκτό, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται συνολική πολιτική παρέμβαση», σημειώνει.

Σχετικά Άρθρα