Κακοκαιρία Daniel: “Αποκάλυψη” σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Θρήνος για τους νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους

 Κακοκαιρία Daniel: “Αποκάλυψη” σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Θρήνος για τους νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μαγνησία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Το πρωί, στην περιοχή Καλά Νερά στον Βόλο υποχώρησε από χείμαρρο γέφυρα που οδηγούσε στο Πήλιο και έπεσε στην κοίτη του ποταμού ένας ηλικιωμένος οδηγός με το αυτοκίνητό του. Οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί.

Δυστυχώς στην περιοχή Πάλτση Μαγνησίας εντοπίστηκε νεκρή μία 87χρονη και αγνοείται ο 85χρονος σύζυγός της και ένας ακόμη ηλικιωμένος που παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Αγνοούμενος παραμένει και ο 42χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αγία Αικατερίνη, ενώ ο πρώτος νεκρός από την κακοκαιρία ήταν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο.

Το βράδυ στον Βόλο κατέρρευσε τμήμα του δημοτικού γηροκομείου στην παλιά πτέρυγα που ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ στήθηκε επιχείρηση μεταφορά των 94 τροφίμων του από τους πυροσβέστες. Επίσης χθες το απόγευμα, έξι άτομα προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Πηλίου μετακινήθηκαν μόνοι με το ασθενοφόρο στο Δημαρχείο καθώς το Κέντρο Υγείας έχει πλημμυρίσει εντελώς.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από εχθές Τρίτη, έως σήμερα Τετάρτη νωρίς το πρωί, έχει λάβει 1.196 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1.049 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Μαγνησία, 750 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 200 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 200 άτομα, στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 130 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 30 άτομα, στην Καρδίτσα, 60 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων, στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 80 κλήσεις, σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 9 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε μία κοπή δέντρου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 47 κλήσεις, εκ των οποίων, στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 8 αντλήσεις υδάτων, στην Επίδαυρο 10 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα, στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

Κακοκαιρία Daniel: 112 για εκκενώσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα, εκδόθηκαν δύο διαφορετικά μηνύματα από το «112», για απαγόρευση κυκλοφορίας στις ανωτέρω περιοχές.

Με εντολή της Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων επίσης στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ακόμη, το «112» καλεί όσους βρίσκονται στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια να αποκακρυνθούν προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Το «112» καλεί ακόμη τους κατοίκους σε Μέθανα Τροιζήνα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα