ChatGPT, Bing Chat και Google Bard: Απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξεις;
Θα θέλατε να δοκιμάσετε την τεχνητή νοημοσύνη και δεν ξέρετε πως και από που να ξεκινήσετε;
Προφανώς έχετε ακούσει ή διαβάσει για το το ChatGPT του OpenAI , όμως θα ξέρετε επίσης είναι μόνο μία από τις διαθέσιμες επιλογές. Εκτός από το ChatGPT, υπάρχει το Bing Chat της Microsoft , το οποίο τροφοδοτείται από την υποκείμενη τεχνολογία του ChatGPT. και το Google Bard , το οποίο προσπαθεί να κάνει το δικό του.
Όλα φαίνονται εκ πρώτης όψεως παρόμοια όμως το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του (μερικά περισσότερα από άλλα). Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε καθένα από αυτά και ας δούμε ποιο από αυτά αξίζει να χρησιμοποιείτε και για τι είδους πράγματα.
ChatGPT, η “πρώτη σημαία στη Σελήνη”
Αν θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά ένα chatbot AI, το ChatGPT εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Έχει μια εξαιρετικά απλή και φιλική διεπαφή, με την τρέχουσα συνομιλία σας στο κύριο παράθυρο και όλες τις προηγούμενες συνομιλίες αποθηκευμένες και κρεμασμένες στο αριστερό κάθετο μενού.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν δωρεάν λογαριασμό, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση στο μοντέλο μεγάλης γλώσσας GPT 3.5. Παρόλο που έχει την τάση να έχει “παραισθήσεις” (κάτι κοινό με όλες τις εφαρμογές που αναφέρονται εδώ) ιδιαίτερα όταν η συνομιλία σας παρατραβάει, κάνει καλή δουλειά δίνοντάς σας απαντήσεις και λύσεις για πράγματα που έχει εκπαιδευτεί να κάνει.
Είναι δοκιμασμένο από χιλιάδες χρήστες και από εμάς, εδώ στο AnatropiNews για δεκάδες πράγματα όπως το να κάνεις ταξιδιωτικά σχέδια, να ζητάς περιλήψεις βιβλίων ή ταινιών, να συνοψίζεις άρθρα, ακόμη και να συμπληρώνεις μερικές αράδες κώδικα ή και μία παρτιτούρα.
Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να πληρώνετε 20 $ το μήνα για το ChatGPT Plus , αποκτώντας πρόσβαση στο μοντέλο GPT-4, την πιο πρόσφατη έκδοση του LLM του OpenAI.
Το GPT-4 είναι ταχύτερο, πιο αξιόπιστο και πάντα διαθέσιμο, καθώς το δωρεάν πρόγραμμα υποφέρει από συχνούς χρόνους αναμονής (που όμως έχουν μειωθεί αισθητά από τον περασμένο Απρίλιο). Περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για προσθήκες (addons), ώστε να μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως σύνδεση στο Web (κάτι που το ChatGPT δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν) και να συνδέσετε άλλες εφαρμογές για να εκτελέσετε αυτοματοποιημένες εργασίες ρουτίνας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη Kayak για να ζητήσετε από το ChatGPT προτάσεις ξενοδοχείων και να κάνετε κράτηση δωματίου ή την προσθήκη OpenTable για να ζητήσετε από το chatbot να βρει υπέροχα εστιατόρια στην περιοχή σας ή στην περιοχή που θα ταξιδέψετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ANATROPINEWS.GR