Ανακοινώσεις: Ο Χαρδαλιάς υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – Το παρασκήνιο στη ρήξη Μαξίμου με Πατούλη μετά το… ζεϊμπέκικο και το διαφαινόμενο αντάρτικο

 Ανακοινώσεις: Ο Χαρδαλιάς υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – Το παρασκήνιο στη ρήξη Μαξίμου με Πατούλη μετά το… ζεϊμπέκικο και το διαφαινόμενο αντάρτικο

Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως η αυτοδυναμία της ΝΔ θα του έδινε την δυνατότητα να σχηματίσει μια κυβέρνηση χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις. Απο τα τελευταία γεγονότα φάνηκε πως ο πρόεδρος της ΝΔ εννοούσε πλήρως κάθε λέξη που είπε προεκλογικά όσον αφορά την σύνθεση της κυβέρνησης αλλά και τις κομματικές ισορροπίες. 

Είναι γεγονός πως οι επιμέρους ενδοκυβερνητικές αστοχίες, με πρώτο θύμα τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νότη Μηταράκη, συνθέτουν ένα δυσάρεστο σκηνικό για το Μέγαρο Μαξίμου.

  • Ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν θέλει να απωλέσει το θετικό μομέντουμ της πανυγυρικής επανεκλογής, ωστόσο τελευταία εμφανίζεται δυσαρεστημένος με πρόσωπα και πράγματα, εντός και εκτός της κυβέρνησής του. 

Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση πιέζεται πολιτικά λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, το τελευταίο που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τα γαλάζια στελέχη να παρεκκλίνουν του αξιακού κώδικα και των αρχών της ΝΔ, αλλά και να προκαλούν με τις συμπεριφορές τους την κοινωνία. Εξάλλου το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους υπουργούς του απο την πρώτη στιγμής της εκλογικής νίκης ήταν πως “τώρα μας περιμένει όλους σκληρή δουλειά για να υλοποιήσουμε   όσα υποσχεθήκαμε”. 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παρεκλίνει απο την βούληση του πως απαιτείται σκληρή δουλειά απο όλους και για αυτό είναι αποφασισμένος να λάβει άμεσα μέτρα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα εντός κι εκτός κυβέρνησης.

  • Κατά αυτό τον τρόπο στέλνει κι ένα ξεκάθαρο κι αυστηρότατο μήνυμα προς παραδειγματισμό στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η παραίτηση την οποία αναγκάστηκε να υποβάλλει ο Νότης Μηταράκης

Σε αυτό το πλαίσιο η Πειραιώς εντάσσει και την περίπτωση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, η στήριξη του οποίου επανεξετάζεται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, μετά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση των αποδήμων στο Ζάππειο εντός της εβδομάδας και παρά την μεταμέλεια που επέδειξε.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Χαρδαλιά και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις καθώς φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής.  

Μια υποψηφιότητα Χαρδαλιά θεωρήθηκε αυτονόητη από πολλούς καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει από αυτοδιοίκηση ως πρώην δήμαρχος, έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και υψηλά ποσοστά θετικής γνώμης ενώ και ο ίδιος είχε αποκαλύψει κατά το παρελθόν την επιθυμία του να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο τι στάση θα τηρήσει ο Γιώργος Πατούλης στο εξής κι αν θα θελήσει να ανοίξει «πόλεμο» στη ΝΔ βγαίνοντας στο αντάρτικο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά Άρθρα