Συντονισμένο μπλόκο στους “Σπαρτιάτες” για την εκλογή αντιπροέδρου στη Βουλή – Κυβερνητικές κινήσεις μετά την υπόδειξη Κασιδιάρη

Συντονισμένο μπλόκο στους “Σπαρτιάτες” για την εκλογή αντιπροέδρου στη Βουλή – Κυβερνητικές κινήσεις μετά την υπόδειξη Κασιδιάρη

«Φωτιά» με το καλημέρα πήραν τα έδρανα της Βουλής, απο τα νεοεισερχόμενα κόμματα. Σήμερα, το Σώμα της Βουλής θα κληθεί να εκλέξει τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αντιπροέδρους της Βουλής, τους γενικούς γραμματείς και τους κοσμήτορες. Ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αναμένεται να υψώσουν «τοίχος προστασίας» στην έδρα του Προεδρείου, μπλοκάροντας την εκλογή αντιπροέδρου απο το κόμμα Σπαρτιάτες.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη στάση είχαν κρατήσει ομόφωνα τα κόμματα για το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. 

  • Απο την κυβερνώσα παράταξη υποστηρίζουν πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το κόμμα Σπαρτιάτες με πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα.

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για ενδεχόμενη προσφυγή εναντίον των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος αυτού, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως «υποχρέωση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι να φροντίζει, ώστε μέσω της άσκησης της νομοθετικής εξουσίας, να παρέχονται στη Δικαιοσύνη -στον Άρειο Πάγο εν προκειμένω- οι δέουσες διατάξεις για να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις».

Συμπληρώνουν όμως με νόημα πως το θέμα με το συγκεκριμένο κόμμα που «υπέδειξε» ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης απο την φυλακή λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, είναι πως είναι ποινικό και όχι πολιτικό.

  • Όπως εξηγούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη «όσο απεχθείς και αποκρουστικές κι αν είναι οι ιδέες των ανθρώπων αυτών, η όποια προσφυγή γινόταν, για να είχε αποτέλεσμα, θα έπρεπε να αποδειχθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο».

Επισημαίνουν δε πως όλους τους προηγούμενους μήνες η ΝΔ, εξάντλησε κάθε δυνατότητα που της έδινε το Σύνταγμα ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά – ο Άρειος Πάγος πάντοτε κρίνει – σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε κάποιον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να ηγείται ενός πολιτικού κόμματος ή να είναι, με βάσει και τις τελευταίες του απολογίες, ο εν τοις πράγμασι, ο κρυπτόμενος, δηλαδή, αρχηγός.

  • Ουσιαστικά, τονίζουν πως η ΝΔ προσπάθησε να θέσει τις βάσεις ώστε να μην μπορέσει ο καταδιασμένος Χρυσαυγίτης να εισέλθει ξανά στην Βουλή. Όμως, τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει ο Άρειος Πάγος.  

«Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα κόμμα, το οποίο έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Από εκεί και πέρα, η όποια στήριξη υπήρξε εκ των υστέρων, μετά την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο του συγκεκριμένου κόμματος ή όποια προσφυγή γινόταν, για να είχε αποτέλεσμα, θα έπρεπε να αποδειχθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ότι ο Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός» σημειώνουν.

Σχετικά Άρθρα