Ρούλα Πισπιρίγκου: Χωρίς τον Κούγια συνεχίζεται η δίκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Χωρίς τον Κούγια συνεχίζεται η δίκη

Την υπεράσπιση του εαυτού της ανέλαβε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς τα έδρανα των συνηγόρων της παρέμειναν κενά μετά την απόρριψη του αιτήματος για διακοπή της συνεδρίασης, λόγω κωλύματος του Αλέξη Κούγια.

Η υποχρέωση του συνηγόρου της κατηγορούμενης σε άλλο δικαστήριο τον κράτησε μακριά από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν δέχτηκε να συνεχιστεί η εξέταση του γιατρού της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, Γιάννη Παπαγιάννη σε άλλη συνεδρίαση.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την συνέχιση της εξέτασης του μάρτυρα ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και πάλι μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης. Οι δικαστές ομόφωνα υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για συνέχιση της δίκης και αμέσως μετά η συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια αποχώρησε από την αίθουσα, αφού είχε λάβει σχετική εντολή από τον δικηγόρο.

«Δεν επιθυμώ καμία ερώτηση» απάντησε η Ρούλα Πισπιργκου όταν κλήθηκε από την έδρα να θέσει η ίδια ερωτήσεις στο μάρτυρα εφόσον απουσίαζαν οι συνήγοροι που την εκπροσωπούν.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Ωνάσειο όπου τοποθετήθηκε απινιδωτής.
«Εφόσον υπήρχε γενετικό νόσημα που προκαλέσει αρρυθμίες ο απινιδωτής θα το αντιμετώπιζε όπως όλα τα υπόλοιπα» ανέφερε για μια ακόμη φορά ο γιατρός εξηγώντας πως το παιδί θα αντιδρούσε στην περίπτωση που είχε κάποιο γενετικό νόσημα που δεν είχε εντοπιστεί.

«Την ημέρα που απεβίωσε το παιδί στις 29 Ιανουαρίου ήρθε μήνυμα από τον απινιδωτή στις 2 το μεσημέρι όταν όλα λειτουργούσαν καλά. Και το μηχάνημα και το παιδί. Υπάρχει ένα χειριστήριο που το βάζει η μητέρα στο παιδί, ένας πομποδέκτης και στέλνει τα σήματα. Εκείνη την ώρα έδειχνε ότι ανταποκρίνονταν. Είχε ηλεκτρική δραστηριότητα, δεν ξέρουμε αν είχε σφυγμό» είπε ο μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, ο οποίος είχε διεξάγει γονιδιακό έλεγχο τόσο στην 6 μηνών Ίριδα, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου της στην κούνια, όσο και στην Τζωρτζίνα. «Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο. Επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε αλλά γονίδια όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα. Κάθε φορά ο έλεγχος πρέπει να στοχεύει κάπου» τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια καταθέτοντας για τις αναφορές στον Τύπο σχετικά με αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει η κατηγορούμενη εξήγησε: «Θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή. Τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είμαι κληρονομικά γενικά».

Σχετικά Άρθρα