“Ειδική αποστολή” Βορίδη κατά “Νίκης”: Ο Νατσιός ψαρεύει σε θολά νερά με παιχνίδια συμβόλων- Να επιλέξουν τη Ν.Δ οι ψηφοφόροι της
“Ειδική αποστολή” στα εκλογικά “κάστρα” της “Νίκης” έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε μια προσπάθεια του εκλογικού στρατηγείου της Πειραιώς να αποκόψει το μόρφωμα του Δημήτρη Νατσιού από την είσοδό του στη Βουλή με την μετακίνηση ψηφοφόρων του προς τη Ν.Δ. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η μη περαιτέρω αύξηση των ψήφων (2,96%) του κόμματος αυτού στις εκλογές της 21ης Μαϊου και η αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες στην Βόρεια Ελλάδα όπου σημείωσε πολύ υψηλά ποσοστά.
Ο Μάκης Βορίδης θα περιοδεύσει αυτές τις ημέρες σε Γρεβενά, Φλώρινα, Κιλκίς και Πιερία, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ και άλλα στελέχη σπεύδουν σε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την αναβολή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος για τον διεμβολισμό των μπλοκ ορισμένων μοναστηριών και μοναχών που δρουν ανοιχτά και απροκάλυπτα υπέρ της “Νίκης”. Ο κ. Βορίδης επελέγη, προφανώς, όπως και ο ίδιος εμμέσως παραδέχεται, λόγω του σκληρά δεξιού παρελθόντος του, ως εκείνος που μπορεί να απευθυνθεί καλύτερα στο εκλογικό ακροατήριο του Δημήτρη Νατσιού.
Η Πιερία (τόπος καταγωγής), και το Κιλκίς (υπηρέτησε πολλά χρόνια ως δάσκαλος) θεωρούνται προπύργια του κ. Νατσιού και εκεί συγκέντρωσε ποσοστά πολύ υψηλά, όπως και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στόχος της Ν.Δ -με περιοδείες κορυφαίων στελεχών της σε Μακεδονία και Θράκη- είναι και ο περιορισμός της απήχησης της “Ελληνικής Λύσης” του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία κατέγραψε υψηλά ποσοστά, παρότι ορισμένες δημοσκοπήσεις την έφεραν ακόμα και εκτός Βουλής λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου.
Σε συνέντευξή του στον realfm και στους Σεραφειμ Κοτρώτσο και Έλλη Τριανταφύλλου ο Μάκης Βορίδης διατύπωσε εκτενή κριτική σημείο προς σημείο στο “παιχνίδι συμβολισμών” που, όπως είπε, εκπροσωπεί το κόμμα Νατσιού και απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της να επιλέξουν τη Ν.Δ. Συνέδεσε, δε, άμεσα -όχι, ωστόσο, ως μόνο λόγο- την είσοδο της “Νίκης” στη Βουλή με την άνετη αυτοδυναμία που χρειάζεται, κατ΄ αυτόν, η χώρα με κυβέρνηση Ν.Δ.
Συγκεκριμένα τόνισε:
“Το επίδικο σε αυτές τις εκλογές είναι το θέμα της αυτοδυναμίας, εάν, δηλαδή, θα έχουμε ή όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. Και να το πω διαφορετικά: αν όχι, τότε τι”, τόνισε και επισήμανε πως, τελικά, αυτό που υπάρχει ως δίλημμα είναι “αυτοδυναμία της Ν.Δ ή τρίτες κάλπες”, εξηγώντας πως δεν υπάρχουν συνθήκες συνεργασίας με άλλα κόμματα (κυρίως το ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, αρνήθηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
“Ως προς τη “Νίκη” είναι λίγο ασαφές σχετικά με το πως θα τοποθετηθούνε και ποιό είναι το πολιτικό αίτημα το οποίο έχουν. Ορισμένα, απ΄ όσα λένε, εγώ δεν τα καταλαβαίνω, άλλα μου φαίνονται υπερβολικά, π.χ λένε κάπου να εγκαταλειφθεί η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία. Μα αν υπάρχει μια κυβέρνηση που εχει εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού, αυτή είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”, ανέφερε.
“Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος θέλος να φτιάξει έναν πολιτικό φορέα θα πρέπει να γίνεται κατανοητό στο εκλογικό σώμα τι πρεσβεύει και όχι να ψαρεύει σε θολά νερά”, ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Δημήτρη Νατσιό.
Ως προς τις θέσεις της “Νίκης” κατά της ομοφυλοφιλίας και των αμβλώσεων, τόνισε: “Υπάρχει προφανώς μία πλημελλής κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος και με το τι είναι δικαϊκά ορθό. Δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος, και μη σοβαρός θα έλεγα, που να πιστεύει πως μπορούν να γίνονται διακρίσεις ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την σεξουαλική ταυτότητα των προσώπων. Δεν είναι δυνατον να ακούγονται σοβαρά αυτά τα πράγματα σήμερα. Δηλαδή, τί; Επειδή κάποιος έχει μία σεξουαλική ταυτότητα δεν θα τον προσλαμβάνω στη δουλειά, ή θα βάλουμε μία ρήτρα να μην μπορεί να προσληφθεί στο δημόσιο ή να δίνει εξετάσεις στο ΑΣΕΠ; Είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά τέτοια πράγματα;”
Και συνέχισε:
“Αυτοί οι άνθρωποι, τελικά, λένε αυτό; Δεν είμαι και βέβαιος ότι λένε αυτό. Γιατί αν δεν λένε αυτό, τότε γεννιέται ένα ερωτηματικό τι ακριβώς λένε. Αν λένε αυτό, τότε είναι κάτι άθλιο, δεν το συζητάμε. Αλλά έχω την εντύπωση πως εδώ υπάρχει περισσότερο ένα παιχνίδι συμβόλων, παρά ένα πραγματικό περιεχόμενο πολιτικής. Λένε για την θρησκευτική πίστη, για παράδειγμα. Δηλαδή, όποιος δεν ψηφίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος; Από πότε η ομολογία πίστεως συνδέθηκε με την πολιτική έκφραση; Η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος το έχει αποσυνδέσει αυτό. Δηλαδή, μια χαρά μπορείς να είσαι χριστιανός ορθόδοξος και να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Πότε δέχθηκε η Εκκλησία μας ότι συνδέθηκε η ομολογία πίστεως με μία συγκεκριμένη πολιτικής έκφραση;”
Ο κ. Βορίδης επισήμανε -ουσιαστικά απευθυνόμενους στους δυνητικούς ψηφοφόρους της “Νίκης”- ότι η Ν.Δ πήρε σαφή θέση στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση κατά του “ουδετερόθρησκου” που, όπως είπε, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ,.
“Τα λέω όλα αυτά γιατί τελικά αυτό το κόμμα κάνει περισσότερο μια χρήση συμβόλων, παρά έχει προγραμματικό λόγο. Αν, παραδείγματος χάριν, το συγκεκριμένο κόμμα έρχεται και λέει πρέπει να στηρίξουμε την Ρωσία του Πούτιν, στα ζητήματα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε, κατα την γνώμη μου, λέει κάτι που βλάπτει βαθιά την πατριωτική προοπτική και την εξωτερική πολιτική της χώρας και τους συσχετισμούς δυνάμεων και τις συμμαχίες της χώρας. Κάνει κάτι κακό για την Ελλάδα. Εάν εκεί είναι η διαφοροποίηση, τότε, ναι, να καθήσουμε να συζητήσουμε, αλλά το “εγώ είναι γενικώς χριστιανός, λές και εγώ δεν είμαι, εγώ είμαι, γενικώς, πατριώτης, λές και εγώ δεν είμαι, εγώ υπερασπίζομαι τις παραδοσιακές αξίες, λες κι εγώ δεν τις υπερασπίζομαι”, αυτό δεν μου αρέσει. Θέλω να μου μιλήσει κάποιος συγκεκριμένα και να μου πει ποιά είναι ακριβώς τα σημεία διαφοροποίησης (με τη Ν.Δ) που έχει, για να έχει και ένα νόημα η ψήφος του (στη “Νίκη”).”