Γεωργούλης: Η συνέντευξή του λίγες μέρες πριν γίνει γνωστή η καταγγελία – Δανάη Μπάρκα: “Είναι λεπτή η θέση μου”
Μόλις λίγες μέρες πριν γίνει γνωστή η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega και μιλούσε για την κακοποίηση…
Η παρουσιάστρια της εκπομπής θεώρησε σκόπιμο να τοποθετηθεί επί του θέματος…
«Να διευκρινίσουμε ότι και το κλίμα και η κατάσταση που έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη, είναι γιατί δεν υπήρχε ούτε φήμη. Ούτε καταγγελία. Επίσης, σε σχέση με το χιούμορ που μπορεί κάποιος να δει στο απόσπασμα να πούμε ότι όλοι σε αυτόν τον χώρο γνωριζόμαστε. Αλίμονο αν πιάσουμε την τρίχα και την κάνουμε τριχιά. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία απόφαση κανενός δικαστηρίου. Οπότε όλοι μπορούμε πιο “άνετα” να λέμε μία γνώμη και να παραθέτουμε τα γεγονότα που εμείς έχουμε καταγράψει», σημείωσε αρχικά η Δανάη Μπάρκα για τη συνέντευξη με τον Αλέξη Γεωργούλη.
«Υπάρχει μία καταγγελία, υπάρχουν φήμες για πολλά πράγματα. Η δική μας θέση όπως έχουμε ξαναπεί, και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις και πριν βγουν οι αποφάσεις, αντί να προάγουμε τη βία και την κακοποίηση σε ανθρώπους που μπορεί να είναι ήδη κακοποιητές στον οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι να κατευνάζουμε τα πνεύματα και να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει. Δεν μπορούμε να δικάσουμε ή να αθωώσουμε. Το ξαναλέω» συμπλήρωσε η Δανάη Μπάρκα.
Όσα δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης στο «Πάμε Δανάη»
Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής μίλησε για την θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Βλέπω θετικά μια ακόμη 5ετια στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολύ δημιουργική περίοδος και ως γραφείο καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας μας βράβευσε για την προσφορά μας στον πολιτισμό κατά την περίοδο της πανδημίας. Μου έκανε εντύπωση το πόσο οργανωμένοι είναι οι Ισπανοί στον τομέα του πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.
Αναφορικά με την κακοποίηση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές είπε: «Φέραμε κάτι νέο στο κομμάτι της κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, καθώς δεν υπήρχε καταγεγραμμένο γραπτώς το ιστορικό των κακοποιήσεων. Ήρθα αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά επειδή μπήκα αρκετά μεγάλος στο επάγγελμα, ήμουν γειωμένος & αντιμετώπισα έξυπνα τις καταστάσεις».
Και πρόσθεσε: «Εάν γνώριζα την επιτυχία που γνώρισα στα 27 με το «Είσαι το ταίρι μου» στα 20-22 μου, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο τι θα έκανα για να μου συμβεί. Νεότερος ίσως εκμεταλλευόμουν διαφορετικά την επιτυχία, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι «σε πιέζω λόγω εξουσίας, αλλά και το τι σου υπόσχομαι ότι θα κερδίσεις. Αν είσαι ανώριμος και όσα σου υπόσχονται σου φαντάζουν τεράστια ή ότι είναι το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα, να κακοποιηθείς και να μη μιλήσεις. Μπορεί να βλέπεις ότι έρχεται η κακοποίηση και να πεις «θα το αντέξω, τι είναι αυτό μπροστά σε αυτό που εγώ φαντάζομαι ότι θα κερδίσω».
Για τον… έρωτα στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράμμισε πως, «εάν κάποιος μου έλεγε «ή αυτό ή το άλλο», ήμουν τόσο σταθερός και πατούσα στα πόδια μου που τον έφερνα σε δύσκολη θέση να μου πει ξεκάθαρα τι εννοούσε. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι ερωτεύονται μέσα στους χώρους του, αλλά υπάρχουν και μετά. Έχω συνάψει σχέσεις μετά τον χώρο του ευρωκοινοβουλίου σε ανθρώπινο επίπεδο».