“Φίλια πυρά” κατά Λοβέρδου- Η ανάρτηση Δατσέρη για το “αντάρτικο” και την τακτική Ανδρουλάκη

“Φίλια πυρά” κατά Λοβέρδου- Η ανάρτηση Δατσέρη για το “αντάρτικο” και την τακτική Ανδρουλάκη

Την φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος ο Γιάννης Δατσέρης (αριστερά) στον λογαριασμό του στο Facebook

Σε πολύ σοβαρό εσωτερικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την τακτική του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά την αναδίπλωση του πρώτου, και ως φαίνεται όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Ακόμα κι αυτό της διαγραφής.

Η Χαριλάου Τρικούπη για πρώτη φορά αποδοκίμασε με τόσο σκληρή γλώσσα βουλευτή του κόμματος, σχολιάζοντας ότι «είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές ανησυχίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο». Αργότερα, ο κ. Λοβέρδος φάνηκε να αναδιπλώνεται και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση από τη Βουλή κατηγορώντας τη ότι απέτυχε στα βασικά, αλλά μάλλον αυτό δεν φτάνει. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μεταδίδεται ότι θα του ζητήσουν να ανασκευάσει επίσημα την άποψη που εξέφρασε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που αρνηθεί.

Ο Γιάννης Δατσέρης, παρότι χαμηλών τόνων, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Εκ των στελεχών του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, πρώην στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και υποστηρικτής του Ανδρέα Λοβέρδου στις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, είναι ένα πρόσωπο σημαντικής επιρροής στην “κεντροδεξιά” πτέρυγα του κόμματος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Δατσέρη (υποστηρικτή του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές):

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου να ονοματισθεί ο Πρωθυπουργός που προτιμά ο κος Ανδρουλάκης ,υπερβαίνει τα όρια. Πολλά όρια!
Πρώτον , της στοιχειώδους πολιτικής σκέψης με δύο πτυχές.
Αν ο κος Μητσοτάκης δεν πετύχει επαρκές ποσοστό που να δικαιολογεί την επανάληψη των εκλογών και οι αριθμοί το επιτρέπουν να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, πως θα εξηγήσει την ανατροπή του αφηγήματός του για αυτοδυναμία και διεύθυνση του «επιτελικού» κράτους αποκλειστικά από τον ίδιο; Αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν πετύχει αυτοδυναμία και στην δεύτερη εκλογή.
Δεύτερον, αν ο κος Ανδρουλάκης υποδείκνυε Πρωθυπουργό , τότε θα εκτρεπόταν σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του πρώτου κόμματος , που αυτονοήτως έχει τον καθοριστικό ρόλο στην υπόδειξη του προσώπου. Τι θα γινόταν αν έλεγε Δένδιας ή Χατζηδάκης ή Γεωργιάδης κοκ.;
Τρίτον, του σεβασμού στον αντίπαλο. Ένας καινούργιος αρχηγός δικαιούται να δώσει, τουλάχιστο, την πρώτη εκλογική του μάχη, χωρίς εσωκομματικά πυρά. Όλο το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει, και κος Ανδρουλάκης μαζί , ότι επί του παρόντος ο αρχηγός του δεν είναι πρωθυπουργήσιμος. Γι αυτό είναι ενισχυτικό της κυβερνησιμότητας που χρειάζεται να αναδεικνύεται, η συμπερίληψη στο αφήγημα του ΠΑΣΟΚ του «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης».
Σταματώ εδώ.
Φίλε Ανδρέα, στην πρόσφατη εκλογή, δημόσια και σθεναρά σε στήριξα. Αλλά πλέον η στάση σου θυμίζει Παπανδρέου απέναντι στον Βενιζέλο το φθινόπωρο του 2014, ελπίζω να μην επαναληφθεί ο Ιανουάριος του 2015.
ΥΓ: Μια κοινή φωτο- ” εξ απαλών ονύχων” από τα Βενιζελικά του 2007

Σχετικά Άρθρα