Τραγωδία στα Τέμπη: Δύο συγγενείς θυμάτων ζητούν επανεξέταση DNA

 Τραγωδία στα Τέμπη: Δύο συγγενείς θυμάτων ζητούν επανεξέταση DNA

Οι σοροί δύο θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη μπαίνουν στο μικροσκόπιο, καθώς, συγγενείς των νεκρών έχουν καταθέσει αίτημα για επανεξέταση DNA. Το αίτημά τους έγινε δεκτό από την ανακρίτρια, ενώ η επανεξέταση είχε προαναγγελθεί από χθες, όταν δικηγόροι των θυμάτων επισήμαναν ότι οι συγγενείς θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όπως ανέφερε το πρωί στην ΕΡΤ η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή υπογράμμισε ότι το DNA δεν είναι αυτό που τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά οι συγγενείς «έχουν άλλα ερωτήματα που θα τα μάθουμε τώρα».
poster

Σύμφωνα με την κα Λεονταρή το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών προβλέπει λήψη DNA από όλες τις σορούς, ακόμη και εκείνες που μπορούν να αναγνωριστούν.

Μιλώντας για τις σορούς που έχουν αναγνωριστεί η ιατροδικαστής τόνισε ότι έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου για 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη DNA, αλλά δεν υπάρχει DNA για να γίνει σύγκριση). Επομένως, υπάρχει μία σορός που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί.

Όσον αφορά στην κοπέλα που εξακολουθούν να την αναζητούν οι γονείς της, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε ότι δεν έχει κάτι από αυτό το πεδίο, που σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Η κ. Λεονταρή εκτίμησε ότι η κοπέλα ενδεχομένως να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία, «κι έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Η ιατροδικαστής του νοσοκομείου της Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε ότι «η κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, με το ερώτημα φυσικά στον κ. Εισαγγελέα ή στην κ. Ανακρίτρια. Το DNA δεν αφορούσε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας.»

Και συμπλήρωσε: «Η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας, ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εγώ, από τις 4 παρά τέταρτο το πρωί, συνοδεία του τμήματος ασφαλείας Λάρισας, πήγα στον χώρο όπου ήδη άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες σοροί. […] Πρέπει να πω ότι είχε έρθει η ομάδα διαχείρισης απωλειών ζωής σε μαζικές καταστροφές, είναι μία ειδική ομάδα που δούλευε βάσει πρωτοκόλλου, από την Αθήνα ήρθε στη Λάρισα, η οποία είχε την «μεγάλη» αρμοδιότητα στην όλη κατάσταση. Εμείς παραλαμβάναμε το υλικό για το DNA και το αποδίδαμε αμέσως στην συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δούλευε πολύ μεθοδικά, μικροχειρουργικά. Παρελάμβανε το υλικό, κάθε 3-4 ώρες είχε δοθεί εντολή να φεύγει αυτοκίνητο από τη Λάρισα και να μεταφέρει το υλικό στο αρμόδιο τμήμα DNA στην Αθήνα, ώστε να γίνονται γρήγορα οι ταυτοποιήσεις», τόνισε .

Σχετικά Άρθρα