ΕΛ.ΑΣ, τι θα γίνει, υπουργέ, μ’ εμάς;- Η διαφθορά, η ανασφάλεια και τα “χάδια” στην “Χρυσή Αυγή”
Επισήμανση πρώτη- άσχετη (;) εκ πρώτης ανάγνωσης: Η Ελληνική Αστυνομία (ομού μετά του Δήμου Αθηναίων) αναγνωρίζει σε σχετικό έγγραφο την “Χρυσή Αυγή” ως “πολιτικό κόμμα” και με βάση τις συνταγματικές διατάξεις (περί συναθροίσεων) της επιτρέπει να οργανώσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Προσπερνώ τα περί “επιβολής περιορισμών” -ήτοι να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση επί του πεζοδρομίου για να μην παρακωλυθεί η κυκλοφορία(!)- και εισέρχομαι στην ουσία: πρώτον, είναι, πράγματι, “πολιτικό κόμμα” και όχι εγκληματική οργάνωση, με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης, το νεοναζιστικό “κόμμα” Μιχαλολιάκου; Και, δεύτερον, μια εγκληματική οργάνωση που ποικιλοτρόπως παραβίασε το Σύνταγμα θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ (Κράτος) ένα πολιτικό κόμμα σαν όλα τα άλλα; Εδώ, αξίζει να θυμηθούμε την αγριότητα που επιφύλαξε η ίδια αστυνομία στην συγκέντρωση αντιστασιακών οργανώσεων και κομμάτων της αντιπολίτευσης όταν πριν δύο χρόνια (εν μέσω πανδημίας) προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αλλά και στο μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της ανακοίνωσης της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση των χρυσαυγιτών.
Προς επίρρωση όλων αυτών, ας σημειώσουμε και την εισβολή οπαδών του κατά την ΕΛ.ΑΣ “πολιτικού κόμματος” με ρόπαλα και επιθετική διάθεση κατά απλών πολιτών, το βράδυ του Σαββάτου, σε σταθμό του μετρό.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η ηγεσία της και, φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν είχαν ούτε καν την πρόνοια να αντιληφθούν πως παράγουν μία τέράστια αντίφαση, όταν χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή “πολιτικό κόμμα”, ακόμα περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες πριν την ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας που θα απαγορεύει στον Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές.
- Δεν αντιλαμβάνονται πως δια της έμμεσης πολιτικής νομιμοποίησης της “Χρυσής Αυγής” ενισχύουν την εκλογική κάθοδο ενός άλλου μεταμφιεσμένου ακροδεξιού/ νεοναζιστικού κόμματος που, απλώς, δεν θα έχει επικεφαλής τον καταδικασθέντα ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αλλά, ίσως, κάποιον αχυράνθρωπο;
Ο εμπειρότατος πολιτικά (με πορεία από την ΚΝΕ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Ν.Δ) Τάκης Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να μην κατανοεί πως τα παραπάνω ατοπήματα ρίχνουν νερό στον μύλο των “Κασιδιαραίων”. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πως η Αστυνομία (του) κάνει έμμεσα πολιτική όταν νομιμοποιεί με επαίσχυντο τρόπο το νεοναζιστικό μόρφωμα της φυλακισμένης παρέας του Μιχαλολιάκου και όσων έχουν δήθεν αποσχισθεί και απεργάζονται τα επόμενα σχέδιά τους.
Επισήμανση δεύτερη: Η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” αποκάλυψε πλήθος στοιχείων που επιβεβαιώνουν πως ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας (του) κάνουν μπίζνες με μαφιόζους του λαθρεμπορίου καυσίμων και νονούς της νύχτας. Υποθέσεις που περιέχουν πολλές δολοφονίες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και πιθανότατα σχετίζονται και με την ανεξιχνίαστη (ακόμα!) δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Τα στοιχεία που έφερε στο φως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δεν ανευρέθησαν αίφνης. Υπάρχουν σε δικογραφίες και εσωτερικές έρευνες. Υπάρχουν καταγγελίες, ντοκουμέντα και πειστήρια. Η εκ των υστέρων “ευαισθησία” με την κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή και την δήλωση του υπουργού ότι “θα λάμψει το φως” ισοδυναμεί με υποκρισία. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πλήθος στοιχείων και ο υπουργός να τα ανακαλύπτει από το ρεπορτάζ του “Βήματος”. Διότι εάν, όντως, έτσι τα πληροφορήθηκε πρέπει να ξηλώσει το σύνολο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ -ακόμα κι αυτούς που μόλις προήχθησαν κατά τις κρίσεις- για ανικανότητα- για να μην πω απόκρυψη και συγκάλυψη…
Δεν είναι, όμως, έτσι. Το φάσμα των στοιχείων, ενδείξεων και αποδείξεων για το οργανωμένο έγκλημα που εκτείνεται από την προστασία και την πορνεία έως τον τζόγο και το λαθρεμπόριο καυσίμων, είναι γνωστό στους αρμόδιους από την πρώτη μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Επ’ αυτού, άλλωστε, η Ν.Δ είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για αναβλητικότητα. Μέρος αυτών των στοιχείων είχε συγκεντρώσει σε έναν ογκωδέστατο φάκελλο ο προκάτοχός του Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τα παρέδωσε –σε μία επικοινωνιακή κίνηση προς απορρόφηση των κραδασμών μετά τα δολοφονικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών– στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η δίκη, δε, για την Greek Mafia είναι σε εξέλιξη, αν και βασανιστικά αργά, με υπόνοιες πως κάποιοι επιδιώκουν να χρονίζει στις δικαστικές αίθουσες.
Δεν έπεσε, λοιπόν,από τα σύννεφα ο υπουργός. Τα γνωρίζει, ή, στην καλύτερη γι αυτόν περίπτωση, έπρεπε να τα γνωρίζει. Η διαφθορά στην αστυνομία και δη στα υψηλότερα κλιμάκιά της έχει χτυπήσει κόκκαλο. (Και) επί των ημερών. Οι διακηρύξεις του αποδείχθηκαν πομφόλυγες. Στις δε δημοσκοπήσεις (MRB) οι αναποφάσιστοι πολίτες (αλλά και το σύνολο) αξιολογούν κατά 74% ως πολύ σημαντικό το θέμα της εγκληματικότητας. Και φυσικά δεν το αξιολογούν έτσι επειδή έχει επιτύχει να εδραιώσει την ασφάλεια και να πατάξει την διαφθορά. Το αντίθετο…