Ηλιόπουλος: “Ο κ. Ντογιάκος αμφισβητεί το Σύνταγμα και την ίδια τη λειτουργία της ΑΔΑΕ – Δεν τιμά τον ρόλο του”

Ηλιόπουλος: “Ο κ. Ντογιάκος αμφισβητεί το Σύνταγμα και την ίδια τη λειτουργία της ΑΔΑΕ – Δεν τιμά τον ρόλο του”

Για παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που είναι «σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, η οποία καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία της ΑΔΑΕ, ενώ επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη της», έκανε λόγο ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου να μάθουμε αν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κεντρικά πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι και υπό ποια αιτιολογία, επομένως «ο κ. Ντογιάκος, με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθεί, αντίθετα, ασχολείται με το να αμφισβητήσει, ουσιαστικά, το ίδιο το Σύνταγμα και τη λειτουργία της ΑΔΑΕ». «Ο κ. Ντογιάκος είπε ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει την ευθύνη για να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και προσπαθεί να ερμηνεύσει το Σύνταγμα με βάση ένα νόμο. Το Σύνταγμα όμως είναι πάνω από το νόμο και το Σύνταγμα καθορίζει το ρόλο της ΑΔΑΕ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν απαράδεκτη η εκτόξευση απειλών προς την ΑΔΑΕ.

«Ο κ. Ντογιάκος δεν τιμά το ρόλο του»

Ερωτηθείς για τη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «η απόφαση της ΑΔΑΕ να ξεκινήσει έλεγχο για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις εταιρείες τηλεφωνίας, ήρθε μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να γνωστοποιηθεί εάν συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ» και «επομένως, χθες ο Αλέξης Τσίπρας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Ντογιάκο, ότι αν θεωρεί παράνομη αυτή τη διαδικασία, τότε πρέπει να ελεγχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας». Ανέφερε ότι  «ο κ. Ντογιάκος είναι ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης. Και οι λειτουργοί πάντα κρίνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν το θεσμικό ρόλο τους, όπως είναι ο κ. Ράμμος. Αντίθετα, ο κ. Ντογιάκος δεν τιμά το ρόλο του».

Mιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV», κάλεσε την κυβέρνηση να πει ποιος είναι ο υπεύθυνος για τις παρακολουθήσεις από τη στιγμή που λέει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, μίλησε για ρυπαρά δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ. Αυτά τα δίκτυα πρέπει να έρθουν στο φως. Αν παραδεχτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ λειτουργεί ένα παράκεντρο, τότε η εθνική ασφάλεια έχει γίνει “σουρωτήρι”. Από τη στιγμή που δεν έχουμε δει κανένα τέτοιο δίκτυο να έρχεται στο φως, είναι φανερό ότι αυτό το δίκτυο πίσω από τις παρακολουθήσεις είναι ένα: το δίκτυο Μαξίμου, το δίκτυο Μητσοτάκη», τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης. «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν ξέρει ποιος έχει το Predator, τη στιγμή που η Intellexa έπαιρνε άδειες από το Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει εξαγωγή του Predator στο εξωτερικό. Για αυτό το ζήτημα, υπάρχει ΕΔΕ για τον κ. Σμυρλή, τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ και άνθρωπο του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο». Πρόσθεσε ότι χθες μάθαμε απ’ τον ξένο Τύπο ότι «στην Ελλάδα είχαμε εκπαίδευση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Μπαγκλαντές σε γνώση των ελληνικών αρχών. Άρα η χώρα μας έχει μετατραπεί σε διεθνές κέντρο ανομίας σε σχέση με αυτό το κατασκοπευτικό λογισμικό».

Σχετικά με την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ λόγω λήξης της θητείας τους και τη σχετική συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, είπε ότι «από τη στιγμή που η ΑΔΑΕ είναι στη μέση μιας σειράς κρίσιμων ερευνών, πρέπει να δοθεί μια εύλογη παράταση στη θητεία αυτών των μελών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες». «Οποιαδήποτε προσπάθεια να αντικατασταθεί είτε ο κ. Ράμμος είτε κρίσιμα πρόσωπα που έχουν πάρει πάνω τους αυτές τις έρευνες, στην πραγματικότητα σημαίνει πάγωμα ερευνών», σημείωσε.

Για τις εκλογές
Ερωτηθείς, τέλος, για τις μετεκλογικές εξελίξεις, τόνισε: «Η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, η οποία αντικειμενικά θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας» και πως γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει βάρος στο προγραμματικό πλαίσιο: «Δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, δίκαιη αύξηση του εισοδήματος σε μισθούς, συντάξεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια». Υπογράμμισε ότι «προϋπόθεση για να συγκροτηθεί η προοδευτική κυβέρνηση είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις εκλογές».

Σχετικά Άρθρα