Η ΝΔ βλέπει στην Τάνια Ελευθεριάδου τον “Χειμάρα” του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση της για τα χρήματα που έλαβε
Προσπάθεια εξεύρεσης σκανδάλων από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση καθώς έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τα γαλάζια σκάνδαλα.
Μέσα σε αυτή την διάθεση, κατήγγειλε σήμερα πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, έλαβε πολλές χιλιάδες ευρώ από τον ΕΦΚΑ, με 55 εντάλματα πληρωμών.
Με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως εάν η κυρία Ελευθεριάδου «έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα;».
Επίσης, το κυβερνών κόμμα ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για την Τάνια Ελευθεριάδου
«Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου ας αφήσει τις βαρύγδουπες αναρτήσεις και αντί να επιχειρεί να εμφανιστεί ως τιμητής, ας απαντήσει, τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της:
- Έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα;
- Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος;
- Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;».
Η απάντηση της κ. Ελευθεριάδου
«Η ΝΔ θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου σε 3,5 χρόνια με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες» απαντά η Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με το δήθεν ασυμβίβαστο της βουλευτικής της ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθαρίζει ότι:
- «Με βάσει το άρ. 57 του Συντάγματος, δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.
- Η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.
- Η ΝΔ αποσιωπά πως για τα 55 «εντάλματα πληρωμής» το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα.
- Η προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας, με απολύτως κοστολογημένη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών, με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες, θα προκαλούσε γέλωτα εάν δεν ήταν απλά εξοργιστική».
Συνεχίζοντας, η Τάνια Ελευθεριάδου υπογραμμίζει ότι «δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Αν νομίζουν ότι οι γαλάζιες ακρίδες θα ξεχαστούν με τέτοιου είδους αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού, είναι γελασμένοι. Μπορεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης πως 7.000 ευρώ νόμιμης εργασίας σε 3,5 χρόνια είναι το ίδιο με 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς του;
Οι προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας γνωρίζουν το ποιόν μου και την καθαρότητα μου. Άλλωστε, όποιος έχει διαφορετική άποψη, τον προκαλώ να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να κινηθεί νομικά εναντίον μου».
ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: “Εξοργιστικό να μιλά για διαφάνεια το κόμμα των Πάτσηδων και του Χειμάρα”
Τέσσερα αμείλικτα ερωτήματα στη Νέα Δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις για τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Ανδρέα Κουτούπη καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απαντώντας στα όσα είχε ισχυριστεί το κυβερνών κόμμα.
Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Κουτούπη και την παρέα του.
Όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά τα δεδομένα είναι αμείλικτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:
- Οι κ. Κουτούπης και Ροδάκος επιβραβεύτηκαν με 420 απευθείας αναθέσεις σε μία τριετία συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.
- Η εταιρία KnR του κ. Κουτούπη από το 2019 που εξελέγη η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ ακαθάριστων εσόδων, σχεδόν στο σύνολό τους από φορείς του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις.
- Μόλις ξεκίνησε έλεγχος του ΣΔΟΕ στην εταιρία KnR, ο κ. Ροδάκος, συνέταιρος του κ. Κουτούπη στην KnR, έφτιαξε μέσω της συζύγου του και μέχρι τότε εργαζόμενης της KnR μία νέα εταιρία, την SPARK, η οποία μέσα σε έναν χρόνο έχει πάρει 1,3 εκατ. ευρώ επιπλέον απευθείας αναθέσεις.
- Όπως προκύπτει από το νόμο, οι αναθέσεις αυτές είναι παράνομες, αφού η εταιρία δεν πληρούσε την προϋπόθεση τουλάχιστον τριετούς εμπειρίας. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλουν να διερευνήσουν τη νομιμότητα των συμβάσεων αυτών».
«Τέλος, την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μιλά για διαφάνεια και “δουλειές με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων” το κόμμα των Πάτσηδων, του Χειμάρα, των 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Νωρίτερα, η ΝΔ είχε προσφέρει απόλυτη κάλυψη στον Ανδρέα Κουτούπη, ενώ μάλιστα κούνησε και το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «έλεγχο πολιτικών φρονημάτων πριν την ανάληψη οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο».