Βασίλης Τόπαλος: Καταθέτουν οι 15 αυτόπτες μάρτυρες – “Έγινε έντονη προπόνηση, όχι σπάρινγκ”
Όπως αποκάλυψε το Star, τη μοιραία μέρα όπου ο Βασίλης βρέθηκε λιπόθυμος στα αποδυτήρια γυμναστηρίου στην Καλλιθέα, φαίνεται πως στο γυμναστήριο βρίσκονταν ακόμη δεκαπέντε άτομα. Δεκαπέντε πρόσωπα που γνωρίζει η ασφάλεια και τα οποία, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν κληθεί για να δώσουν κατάθεση.
Ήδη οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους πήραν το Σάββατο (7/1) μια ακόμα κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στον χώρο. Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι γινόταν έντονη προπόνηση και όχι σπάρινγκ.
Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται κάποια πρόσωπα ενδεχομένως και από το οικογενειακό περιβάλλον να κληθούν εκ νέου για διευκρινίσεις ώστε να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση θανάτου του πυγμάχου, τι οδήγησε στην κατάρρευση του και αν προηγήθηκε κάτι που δεν έχει ακόμα ειπωθεί.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή Ευρώπης.
Με ποιους έκανε προπόνηση ο 16χρονος
O Βασίλης ήταν πάνω στο ρινγκ με τον μικρότερο αδερφό του και τρία ακόμα παιδιά. Σύμφωνα με το Star, εκτός από τον αδερφό του που είναι μικρότερης ηλικίας, όλοι οι υπόλοιποι ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτεροι, όμως μικρότερης εμπειρίας από τον άτυχο έφηβο.
«Το προηγούμενο βράδυ ο Βασίλης Τόπαλος είχε κάνει έντονη προπόνηση σάκου»
Όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου και προπονητής του Βασίλη, Νίκος Γιδάκος στο Star, ο 16χρονος εκείνο το πρωινό ο Βασίλης ήταν πολύ κουρασμένος.
«Moυ είπαν ότι είχε κάνει κάποια έντονη προπόνηση σάκου. Το προηγούμενο βράδυ», τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε που έγινε η προπόνηση είπε ότι πραγματοποιήθηκε «στο γυμναστήριο του. Αυτό μου το είπανε και ο μπαμπάς του και τα αδέρφια του».
Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στο Mega, ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν έγινε η τακτική του σπάρινγκ (εικονική μάχη): «Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε σπάρινγκ. Κάναμε στόχους, κάναμε κάποιες ταχύτητες και στο τέλος κάναμε κάποια τακτική.
«Κάποια στιγμή σφύριξα για το time, την ξεκούραση των αθλητών και κάποια στιγμή ο Βασίλης κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Αυτό ακριβώς είδανε εμένα τα μάτια μου» συνέχισε.
Στην ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσαν εγκαίρως την Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τον τραυματισμό του αθλητή απάντησε: «Την Ομοσπονδία όχι, για ποιον λόγο να την ενημερώσουμε; Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάποια επαφή και γενικά εγώ δεν έχω και τις καλύτερες επαφές με την Ομοσπονδία. H ίδια με τιμωρεί εδώ και 2 χρόνια για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω».
Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή
Παράλληλα, σύμφωνα με το Star ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας.
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει: «Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα .Μια πτώση σε νεροχύτη δεν είναι κάκωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί».
Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη το αιμάτωμα φαίνεται πως είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη.