Δήλωση Καϊλή μέσα από την φυλακή – Εμπλέκει Μπορέλ, Γιόχανσον, Μέτσολα: “Στο Κατάρ, είπα όσα είχαμε συμφωνήσει- Τα χρήματα ήταν του Τζιόρτζι”
Την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η ευρωβουλευτής που κρατείται από την Παρασκευή στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatargate υποστηρίζει, μέσω του Έλληνα δικηγόρου της, ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου – συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ.
- Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή των Βρυξελλών, από το 2019 ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την τελευταία να επιθυμεί να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.
Η Εύα Καϊλή που αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στον ανακριτή, εμπλέκει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον και τονίζει ότι όλα αυτά τα γνώριζε η πρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολα. Χαρακτηριστικά λέει ότι οι δύο πρώτοι που έθεσαν θέμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει συνεργασία με το Κατάρ ήταν ο Μπορέλ και η Γιόχανσον.
Ουσιαστικά, όπως είπε ο δικηγόρος της, “στο Κατάρ είπε όσα είχαν συμφωνήσει με την Μετσόλα και τους άλλους. Την γραμμή των Βρυξελλών, Άλλωστε, μαζί της υπήρχε και βοηθός της Μετσόλα”.
Επίσης, ο Μιχ. Δημητριακόπουλος ισχυρίστηκε στο Mega -μεταφέροντας όσα του είπε το μεσημέρι η Εύα Καϊλή- πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, όσα και αυτά που είχε ο πατέρας της, δεν ήταν δικά της, αλλά του συντρόφου της Τζιόρτζι. Είναι σαφές πως η Εύα Καϊλή ακολουθεί την υπερασπιστική γραμμή της μετάθεσης του συνόλου της ευθυνης στον σύντροφό της.
Η απάντηση της για τα χρήματα
Ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή (μια φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Soir), ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απάντησε ότι «η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», με τον ίδιο να προσθέτει ότι η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.