Ηλιόπουλος : “Σπασμένες πόρτες από εξώσεις δεν είδαμε ούτε στις πιο σκληρές μέρες της χρεοκοπίας”

 Ηλιόπουλος : “Σπασμένες πόρτες από εξώσεις δεν είδαμε ούτε στις πιο σκληρές μέρες της χρεοκοπίας”

Από το 2019 μέχρι σήμερα το χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία έχει αυξηθεί 8 δισ. και άλλα 8 δισ. το χρέος στην εφορία, αυξάνεται ξανά η φτώχεια στη χώρα μας, ενώ πλέον βλέπουμε σπασμένες πόρτες και συνταξιούχους να χάνουν το σπίτι τους για 15 χιλιάρικα χρέος στην τράπεζα, την ίδια στιγμή που τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκ. ευρώ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΡΤ TV».

 
«Εικόνες σαν αυτές που είδαμε με την έξωση της κ. Κολοβού τη Δευτέρα, δεν είχαμε δει ούτε το 2010-14, στις πιο σκληρές στιγμές της ελληνικής χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε έναν πτωχευτικό νόμο που ούτε το ΔΝΤ δεν είχε τολμήσει να προτείνει», σημείωσε.
 
Υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δουλεύει με μεγάλη αποτελεσματικότητα για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε: «αν είσαι πάροχος ενέργειας έχεις κάθε λόγο να είσαι ευχαριστημένος γιατί έχεις πάρει 7 δισ. επιδοτήσεις τη στιγμή που έχεις 166% κερδοφορία, αν έχεις ένα μεγάλο ιδιωτικό κολέγιο είσαι πολύ χαρούμενος γιατί η κυβέρνηση σου στέλνει πελατεία κόβοντας παιδιά από το δημόσιο πανεπιστήμιο, αν έχεις ιδιωτική κλινική είσαι επίσης χαρούμενος γιατί η κυβέρνηση φρόντισε να περάσεις όλη την πανδημία χωρίς καμία εμπλοκή με τον covid και να έχεις θησαυρίσει, αν έχεις μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία είσαι χαρούμενος με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». «Υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που αυτές τις δύσκολες μέρες έχει κερδοφορία. Όμως δεν είναι η πλειοψηφία», ανέφερε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
Σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, δήλωσε: «είμαστε μία χώρα στην οποία η ΕΥΠ παρακολουθούσε εκλεγμένο ευρωβουλευτή και αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, τον κ. Ανδρουλάκη, και δημοσιογράφους, όπως τον κ. Κουκάκη που ερευνούσε σκάνδαλα τραπεζικών στελεχών. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις. Αναφέρεται γενικά σε λόγους εθνικού συμφέροντος και κρύβεται πίσω από το απόρρητο». «Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει δώσει απαντήσεις», πρόσθεσε.
 
Αναφερθείς στη σχέση που είχε το κακόβουλο λογισμικό Predator με το Δημόσιο, υπογράμμισε: «το κυριακάτικο Βήμα αναφέρει, με αρχικά, τα ονοματεπώνυμα των αστυνομικών που αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator». «Φαίνεται ότι το Predator είναι …κρατική υπηρεσία. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν το διέψευσε ούτε η αστυνομία, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ούτε ο κ. Πιερρακάκης –γιατί αυτά γίνονται στο ΚΕΤΥΑΚ με το οποίο συνδέεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ του insidestory, το δημόσιο αγόρασε το Predator έναντι 7 εκ. ευρώ», συμπλήρωσε.
 
«Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο που συντόνιζε ΕΥΠ και Predator. Και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αλλά και στην περίπτωση Κουκάκη, η ΕΥΠ και το Predator βρίσκονταν σε έναν παράξενο συγχρονισμό, ενώ και ο κ. Σπίρτζης δέχτηκε μήνυμα μολυσμένο με το Predator την ίδια μέρα που κατέθεσε ερώτηση για την ΕΥΠ», επισήμανε.
 
«Οποιοσδήποτε έπεφτε θύμα ληστείας θα πήγαινε στην αστυνομία. Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να υπονοεί ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι θύματα των παρακολουθήσεων και να μην έχει κάνει ήδη “φύλλο και φτερό” την Intellexa, την εταιρεία που εμπορεύεται το Predator στην Ελλάδα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
«Μία από τις πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ανέλαβε, ήταν να πάρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Επίσης άλλαξε το νόμο για να βάλει δικό του διοικητή στην ΕΥΠ, κατήργησε την δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη για την άρση του απορρήτου του. Έλεγχοι στην Intellexa και στην Krikel δεν έχουν γίνει, μάλιστα οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο εταιρειών έφτασαν στη Βουλή αφού είχε ολοκληρωθεί η εξεταστική. Οι κύριοι Λαβράνος και Μπίτζιος δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Όλα αυτά είναι τόσες πολλές ενδείξεις ενοχής που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αθώος σε αυτήν την υπόθεση, δεν ξέρουμε κανέναν αθώο να κρύβεται», υπογράμμισε.
 
«Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να ζητάμε κοινοβουλευτικές απαντήσεις. Μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει τέσσερις ερωτήσεις στον κ. Μητσοτάκη και εκείνος δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα