Γιατί η αλλαγή στη φρασεολογία Μητσοτάκη συντηρεί τον αιφνιδιασμό για πρόωρες κάλπες – Πολλαπλά μηνύματα με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Προεκλογικό άρωμα και πολλαπλά μηνύματα είχε η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σφύριξε» την έναρξη του προεκλογικού αγώνα στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κι έστειλε εκ νέου αυστηρό μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Προσπάθησε να ανατάξει το ηθικό των γαλάζιων στελεχών λέγοντας πως «δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια ούτε για κομματικά παζάρια», τους έθεσε επιτακτικά το διακύβευμα της προεκλογικής μάχης λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί» και προσπάθησε να συσπειρώσει την βάση της παράταξης ταυτίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση με τις τουρκικές προκλήσεις και με το ζήτημα των υποκλοπών.
«Ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος απο τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.
Η σημαντικότερη κάλπη της Μεταπολίτευσης
«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023….» ανέφερε ο πρωθυπουργός χωρίς να διευκρινίσει όμως αν θα γίνουν την άνοιξη του 2023 ή το καλοκαίρι του 2023 ή στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ή στο τέλος της τετραετίας, όπως συνήθιζε να λέει μέχρι πρότινος.
Ο ίδιος επισήμανε την κρισιμότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης που θα διεξαχθεί με την απλή αναλογική λέγοντας πως «η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης» τονίζοντας πως η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα κάνει πιο «ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών».
Παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο
Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο Κυρ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση υπογραμμίζοντας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και εκφράζοντας πως έχει βάσιμες υποψίες πως το 2016 παρακολουθούνταν το δικό του τηλέφωνο με παράνομο λογισμικό.
- «Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο» δήλωσε.
- Εξαπέλυσε πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «δεν διδάχτηκε τίποτα από την υπόθεση Novartis και προσπαθεί να στήσει άλλη μια σκευωρία».
- Υποστήριξε πως «κάποια εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση» και συμπλήρωσε πως επιχειρούν να πείσουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε άλλη δουλειά απο το να παρακολουθεί τους υπουργούς του, τις συζύγους τους, τις γραμματείες του και ορισμένους ηθοποιούς. «Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;» διερετωθήκε με νόημα.
- Υπογράμμισε ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε». Μάλιστα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες να αλλάξει τον ποινικό κώδικα για την χρήση και εμπορία μέσων παρακολούθησης, μετατρέποντας το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. «Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα» σημείωσε.
Νέο μήνυμα σε Μαρινάκη
“Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δε μασάμε” διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας εκ νέου ηχηρό μήνυμα στον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.
«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων» τόνισε και συμπλήρωσε με νόημα ότι «η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της».
Με αυστηρό ύφος υπογράμμισε ότι αυτή η κυβέρνηση, έχει αποδείξει ότι θέλει τους επιχειρηματίες ως συμμάχους αλλά δεν ανέχεται ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές. «Ο καθένας στον ρόλο του» συμπλήρωσε.