Ανδρουλάκης: “Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για να παραδεχθεί ο Μητσοτάκης ότι υπάρχει Predator στην Ελλάδα”
Τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την υπόθεση των υποκλοπών σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι δημοσιογράφοι «μας έλεγαν για εβδομάδες: ‘κουράσατε με αυτή την υπόθεση’ και ξαφνικά ξεκουράστηκαν οι συνάδελφοί σας και το έχουν κάνει πάλι πρώτο θέμα».
Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, «ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Ελλάδα», ενώ προσέθεσε πως «ένα offside αν έχουμε την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει και ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του Predator».
«Όσοι παρακολουθούνται να απευθυνθούν θεσμικά στη Δικαιοσύνη»
«Όταν έμαθα ότι υπήρχε τέτοιο ίχνος στο κινητό μου, το πρώτο που έκανα δεν ήταν να πάω σε δημοσιογράφους ή να φτιάξω αφηγήματα – αληθινά ή πλαστά – αλλά να πάω στην ελληνική δικαιοσύνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Και κάλεσε οποιονδήποτε θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί η προσωπική του ζωή, το κινητό του, έχει πέσει θύμα παράνομης παρακολούθησης, «να περπατήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Και όχι να υπάρχουν πίσω από το αλά καρτ απόρρητο του κ. Μητσοτάκη, πράγματα που ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν ούτε μπορούν να διαψευστούν».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τι έπαθε ο κ. Μητσοτάκης; Χρησιμοποίησε το αλά καρτ απόρρητο στην περίπτωσή μου, για να κρύψει τις ευθύνες του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εις βάρος μου. Τώρα έρχονται κάποιοι άλλοι και το αξιοποιούν. Γράφουν ονόματα. Μπορεί να γράψουν 500, 1.000 ονόματα. Ποιος θα τους επιβεβαιώσει ότι είναι θύματα; Γι’ αυτό λοιπόν τον προκαλώ ξανά δημοσίως, με ευθύνη του να αρθεί το απόρρητο για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».
«Είναι προφανής η ευθύνη Μητσοτάκη»
«Όταν ένας πρωθυπουργός έχει πάρει την ευθύνη της ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ελέγχου δικού του στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη, που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;», διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη».
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το αυτονόητο.
Τόνισε δε, ότι η παρακολούθησή του «βαραίνει τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, γιατί οργανώθηκε από το παρακράτος που στήθηκε μέσα στην ΕΥΠ από την εποχή του κ. Μητσοτάκη. Όμως, το παιχνίδι της εταιρείας ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα των ημερών κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως «όλα αυτά τα δημοσιεύματα ίσως να είναι και μηνύματα του παρασκηνίου σε σχέση με αυτούς που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Και αυτό είναι το πιο νοσηρό. Όταν αφήνει τρεις μήνες ανέγγιχτους τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές της KRIKEL και της INTELLEXA, να τα αποτελέσματα».
«Δεν είμαι πληγωμένος, όπως λέει ο Μητσοτάκης»
«Δεν έχω καμία προσωπική εμμονή, ούτε είμαι πληγωμένος όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα περάσει ο χρόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης για το θέμα της παρακολούθησής του.
Και προσέθεσε: «Με ενδιαφέρει η Ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία που δεν θα μπορεί κανείς στο παρασκήνιο να εκβιάζει πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες. Όλα στο φως. Όποιος φοβάται, να κάνει πίσω. Εγώ προσωπικά δε φοβάμαι, γι΄ αυτό πήγα στη δικαιοσύνη και γι΄ αυτό θα πάω μέχρι τέλους αυτή την υπόθεση».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο Μάγος του Οζ»
Με φόντο τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστά:
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Μάγος του Οζ και προβλέπει ότι η απλή αναλογική είναι μια χαμένη υπόθεση; Εμείς την πρώτη Κυριακή με ισχυρή λαϊκή εντολή θα πούμε ότι θέλουμε κυβέρνηση, η οποία θα έχει αυτές τις προτεραιότητες».
«Θέλω να αποδείξω στους ακροατές σας κάτι πολύ απλό: Ότι δεν υπάρχει θεσμική συμπεριφορά», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξηγώντας τα εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης λέει: ‘Ή εγώ πρωθυπουργός ή τίποτα’. Δημοσιεύματα υπονοούσαν ότι μπορεί να πάμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Δηλαδή, η σταθερότητα ισούται με το να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης. Διαφωνώ».
Παράλληλα, επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει την απλή αναλογική και βγαίνει από τη ΔΕΘ και λέει: ‘Δεν θα κάνω εγώ την κυβέρνηση των ηττημένων’. Μα τι σημαίνει απλή αναλογική; Γιατί την έφερε; Πρώτοι στην Δανία είναι οι σοσιαλδημοκράτες. Πρωθυπουργός είναι από τη Δεξιά γιατί έκαναν μια άλλη κυβέρνηση».
Και κατέληξε ως προς τις δικές του μετεκλογικές προθέσεις: «Εγώ είμαι έτοιμος να συζητήσω οτιδήποτε κάνει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή προγραμματικών κυβερνήσεων, με πρόσωπα τα οποία θα αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό.
»Θα είναι υπουργοί με δυνατότητες και όχι υπουργοί που θα τους ελέγχει ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο και ουσιαστικά θα είναι υπογραφές του Μεγάρου Μαξίμου. Μιλάω για μια συμμετοχική δημοκρατία. Μιλάω για μια άλλη κουλτούρα διακυβέρνησης, που δεν κάνει ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους πολιτικούς, αντί να ψάχνουν μέσα από μια θεσμική λειτουργία, να πρέπει να βρουν ή τον Γρηγόρη Δημητριάδη ή το Νίκο Παππά στο παρελθόν. Άρα. μιλάμε για άλλα μοντέλα διακυβέρνησης. Ένα ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο θα κάνει καλό στον τόπο μας».