Ακάρ: Μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και οι κάλπικες συμμαχίες
Να ξεκινήσουν συνομιλίες και διάλογο προτρέπει την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο κρατών.
Το «άνοιγμα» στη διπλωματία του Τούρκου υπουργού, ωστόσο, συνοδεύτηκε από νέες απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, λέγοντας πως «είναι μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού και οι κάλπικες συμμαχίες».
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι αν «αύριο μου πει ο Έλληνας ομόλογός μου “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος και αν αύριο με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παραδέχτηκε στη Haberturk ότι «έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο. (Έλληνας) ομόλογός μου αύριο αν πει “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος, αύριο να με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο. Εμείς βασιζόμαστε στον εαυτό μας, είμαστε δυνατοί διότι έχουμε δίκιο.
Στους ομολόγους μας και με άλλες χώρες συνομιλούμε και τους λεμέ “παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση”. Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους.
Η Ελλάδα με τις ενέργειες και με τις δηλώσεις κυρίως, συγκεκριμένων πολιτικών για την εσωτερική πολιτική – υπάρχουν και εκλογές- δυστυχώς συνεχίζουν τις ενέργειες και τις δηλώσεις τους, κάνοντας ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του.
Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο.
Η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος και με αυτή την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα».
Πηγή: skai.gr