Ο Ντίνος Μήτογλου ανάμεσα στους αθλητές-θύματα της γιατρού που χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ
Στα χέρια των ανδρών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται από χθες Τρίτη μία γιατρός η οποία κατηγορείται για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.
Ανάμεσα στα θύματά της, γνωστός Έλληνας αθλητής του μπάσκετ που υπέστη βλάβη η υγεία του από την παράνομη δραστηριότητα της μικροβιολόγου που εργαζόταν σε Κέντρο Υγείας της Αθήνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο και διεθνή φόργουορντ, Ντίνο Μήτογλου.
Ο Μήτογλου κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 τραυματίστηκε και όταν κλήθηκε να περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ βρέθηκε θετικός. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο της ιταλικής ομάδας όσο και της Εθνικής Ομάδας, ενώ η υπόθεσή του εκκρεμεί στη FIBA. Μάλιστα ο διεθνής φόργουορντ έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της γιατρού.
Τι διαπιστώθηκε από την έρευνα
Η γιατρός τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.
Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.
Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.
Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:
- μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
- φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
- φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση , ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.