Κανέλλη στο libre: Με τρομάζει τι συζητήθηκε με Μητσοτάκη και Ερντογάν στον Βόσπορο

Κανέλλη στο libre: Με τρομάζει τι συζητήθηκε με Μητσοτάκη και Ερντογάν στον Βόσπορο

«Αν μείνουμε σε σοβαρές αναλύσεις της ανόδου των μαύρων ψήφων πρέπει να θεωρούμε πονηρό όποιον εκπλήσσεται. Δεν ξεφυτρώνουν απ´ το πουθενά», τονίζει η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΚΚΕ σε συνέντευξη της στο libre. 

Επισημαίνει ότι «στρατηγικά και ωθούνται και κατευθύνονται στους κατάλληλους πολιτικούς και κόμματα, όπως τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά που το αφεντικό τους αφήνει το λουρί, φωνάζει όρμα, κι η συνέχεια γνωστή. Αν ψάχνετε το αφεντικό το λένε μονοπώλια, θηριώδες κεφάλαιο, οξυμένες αντιθέσεις και λαοί καθημαγμένοι από τη φτώχεια, την αρρώστια και την ανασφάλεια». 

Η κ. Λιάνα Κανέλλη αναφέρεται επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, σε όσα συμβαίνουν στο Ιράν καθώς και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Συνέντευξη στον Χρόνη Διαμαντόπουλο 

Τη Σουηδία ακολούθησε η Ιταλία. Η ακροδεξιά πλέον επελαύνει στην Ευρώπη με δυσθεώρητα ποσοστά. Τι θα ακολουθήσει;

Έχουμε να δούμε ακόμη πολλά πουκάμισα του φασιστικού φιδιού. Κι εδώ θέλει προσοχή η χρήση του όρου ακροδεξιά, γιατί χρησιμοποιείται για να νομιμοποιήσει τη φύση αυτής της ιδεολογίας και να τη φέρει γρηγορότερα σε θέσεις άσκησης εξουσίας.

Αν η Μελόνι λόγου χάρη δεν είχε μιλήσει για το Μουσολίνι, θα ξαναπήγαινε να χαιρετήσει τις ευρωπαϊκές αξίες στο φεστιβάλ της ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Κι ο πιο απολίτικος κάτοικος Ευρώπης συνειδητοποιεί πλέον ότι στη βεντάλια των αστικών ταξικών αξιών της Ευρώπης περιλαμβάνεται και ο μαύρος φασισμός, που γίνεται ορατός όταν σε περιόδους πραγματικά μεγάλων κρίσεων όπως η τωρινή, ανοίξει πλήρως η βεντάλια.

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται λένε μόνον αυτοί που την γράφουν στα μέτρα τους. Θυμίζω ότι το ασιατικό τμήμα του φρικτού Άξονα τον περασμένο αιώνα έληξε  με μια Χιροσίμα κι ένα Ναγκασάκι… 

Αν μείνουμε σε σοβαρές αναλύσεις της ανόδου των μαύρων ψήφων πρέπει να θεωρούμε πονηρό όποιον εκπλήσσεται. Δεν ξεφυτρώνουν απ´ το πουθενά. Στρατηγικά και ωθούνται και κατευθύνονται στους κατάλληλους πολιτικούς και κόμματα, όπως τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά που το αφεντικό τους αφήνει το λουρί, φωνάζει όρμα,  κι η συνέχεια γνωστή.

Αν ψάχνετε το αφεντικό το λένε μονοπώλια, θηριώδες κεφάλαιο, οξυμένες αντιθέσεις και λαοί καθημαγμένοι από τη φτώχεια, την αρρώστια και την ανασφάλεια. Και δεν ξορκίζεται ούτε το σκυλί, ούτε η ψήφος μ´ αυτό το διαβόητο «μετά- meta», που έχει κολλήσει ως πρώτο συνθετικό παντού.

Με τεχνολογικούς λοιπόν και εξωφρενικά προηγμένους εξοπλιστικούς όρους , ο ..μετά- άνθρωπος θα είναι, αν δεν επαναστατήσει εδώ και τώρα,  ή δούλος ή νεκρός. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μια αφορμή για βρούμε ένα νέο πεδίο διαίρεσης. Ή είσαι με τον Πούτιν ή είσαι με την Ουκρανία;

Ψευτοδίλημμα. Σχεδιασμένο εδώ και δεκαετίες και σχηματοποιημένο μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, και την νατοϊκή μετακίνηση του Τείχους, όσο γίνεται ανατολικότερα.

Μόνο που αυτή τη φορά δυστυχώς δεν είναι απέναντι οι κομμουνιστές, αλλά οι όμοιοι ομοίοις αεί πελάζουσι.

Σε κατακερματισμένες λυκοφωλιές συμφερόντων και σε Ανατολή και σε Δύση, η όξυνση έχει μετατρέψει το δίλημμα, που μου βάζετε, στο φρικτό: ή ρώσικος χειμώνας ή πυρηνικός χειμώνας.

Αρνούμαι να το απαντήσω γιατί θα πρέπει να συνδιαλλαγώ με ορκ, και δεν πιστεύω σαν την Μελόνι ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι το αντίπαλο δέος στον Σουν Τσου. Σ’ αυτήν εδώ την όμορφη κι ευλογημένη χώρα, όποιος δεν είναι ούτε με τον Ζελένσκι, ούτε με τον Πούτιν, είναι πατριώτης. Κομμουνιστής, δημοκράτης, ανοιχτόμυαλος, πολιτισμένος, και σίγουρα άνθρωπος που μάχεται για την Ειρήνη και το ψωμί του καθημερινά.

Την ίδια στιγμή στο Ιράν γίνεται για άλλη μια φορά απόπειρα να αλλάξουν τα πράγματα. Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει αλλάξει την καθημερινότητά του. Να αλλάξει ο τρόπος ζωής που του έχουν επιβάλλει οι Αγιατολάχ. Κάτι που φαίνεται ότι δύσκολα θα καταφέρει.  Ποιοι στηρίζουν το καθεστώς της Τεχεράνης; Μήπως η Δύση, έχει μερίδιο ευθύνης για όσα ζουν οι άνθρωποι στη χώρα αυτή;

Ξέρω το Ιράν όσο λίγοι, καθώς ήμουν εκεί επί ισλαμικής επανάστασης και η μόνη δημοσιογράφος που μπήκε στην αμερικανική πρεσβεία, όταν κρατούνταν οι όμηροι πίσω το 1979-1980.

  • Στα σχολειά μας, τα πανεπιστήμια μας, δεν ξέρουμε τίποτα για χώρες της Ανατολής, σαν τον Ιράν ή τη Μογγολία και την Κίνα ακόμη. Κι έτσι τώρα που τελείωσαν στην παγκοσμιοποίηση τα παραμύθια της Χαλιμάς οι Περσικοί Πόλεμοι,  κι ο Μάρκο Πόλο εκλαμβάνεται ως μπλουζάκι, νομίζουμε ότι λαοί, κουλτούρες και πολιτικές στα δεξιά του χάρτη αλλάζουν επειδή θέλουν να μας μοιάσουν.

Οι γυναίκες στο Ιράν πετάνε τη μαντίλα. Οι Αφγανές εκτελούνται γι’ αυτήν. Στην Ινδία επιτρέπεται η άμβλωση ως τους έξι μήνες για όλες τις γυναίκες. Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι αυτά αρέσουν, δυστυχώς, στους λευκούς αποικιοκράτες….

Σ’ αυτό το άστατο διεθνές περιβάλλον ο Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται λεκτικά συνεχώς στην Ελλάδα. Οι τόνοι έχουν ανέβει πολύ. Που μπορεί να φτάσει η Τουρκία;

Εκεί που δεν θέλουμε αλλά μόνον αν της το επιτρέψουμε. Τώρα τί περιθώρια έχει και αυτή και εμείς εντός του ΝΑΤΟ, είναι,  επίσης δυστυχώς, ξένου παπά ευαγγέλιο.

Επειδή παραμένω πάντως δημοσιογράφος,  εκτός από βουλευτίνα του ΚΚΕ, ενδιαφέρομαι λιγότερο για τις λεκτικές ομοβροντίες,  και περισσότερο ας πούμε για παράδειγμα για όσα συζητήθηκαν μεταξύ Μητσοτάκη κι Ερντογάν στο Βόσπορο. Αυτή η σιωπή με τρομάζει περισσότερο.

Να έρθουμε και στο θέμα των ημερών. Σε σχέση με το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τι νεότερα υπάρχουν; Ποιοι και γιατί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα μάθατε;

Αστειεύεστε βέβαια. Απ´ το 2016 ως σήμερα δεν ίδρωσε αυτί για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού. Και τώρα που φτάσαμε στην επιτροπή, την εξεταστική, το κουκούλωμα επισημοποιήθηκε με άλλη αφορμή, εν προκειμένω τον Ανδρουλάκη, αλλά πάντα την ίδια αιτία.

Η πόρτα άνοιξε και η ωραία και σεμνή αυτή τελετή την έκλεισε, τόσο γρήγορα ώστε απλώς μαγκώθηκαν και μαύρισαν λίγο τα νύχια της κυβέρνησης.

Το καλό με το ΚΚΕ είναι πως αντέχει τόσο ώστε να το φοβούνται, 100 χρόνια μετά, όλοι οι ρουφιάνοι, οι φακελωτές, οι δοσίλογοι με την κουκούλα και οι ξετσίπωτοι απόγονοι των συνεργατών των κατακτητών. 

Αυτή η υπόθεση με το predator αφορά τελικά την κυβέρνηση; Γιατί μέχρι στιγμής όλοι στην κυβέρνηση λένε ότι δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό, ότι δεν το έχει αγοράσει, ούτε το χρησιμοποιεί. Πιστεύετε όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα;

Predator σημαίνει αρπακτικό. Κι είναι κι ακριβό πανάθεμά το. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μόνον στου Μαξίμου. Τέτοια… παιχνιδάκια διαθέτουν πολλοί, και ιδιώτες και κράτη, κι ακόμα περισσότερα και πιο εξελιγμένα.

Ο καθένας μας, αλλά κι οι λαοί γενικώς, παρακολουθούνται για να εκβιάζονται και να ελέγχονται όσο δεν έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Οπότε σκεφθείτε καλά μήπως η απαίτηση για λαϊκή εξουσία δεν είναι μαξιμαλισμός.

Σχετικά Άρθρα