Παπακωνσταντίνου για επεισόδια: “Ο αυταρχισμός και η ηλιθιότητα αυτών που κυβερνούν συναντούν την Χούντα”

Παπακωνσταντίνου για επεισόδια: “Ο αυταρχισμός και η ηλιθιότητα αυτών που κυβερνούν συναντούν την Χούντα”

Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της δωρεάν συναυλίας του στο ΑΠΘ, μίλησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”.

«Έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα αυταρχισμού και ηλιθιότητας. Αυτά τα δύο στοιχεία τα συναντάμε σε περιόδους όπου ο αυταρχισμός φτάνει στην κορυφή, εκεί δηλαδή που συναντάει τη χούντα. Θεωρούσα ότι η χούντα είναι ότι χειρότερο έχω περάσει και τώρα προσπαθούνε και αυτοί να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο…», είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο «Κόκκινο» και την Χρυσούλα Παπαΐωάννου, μιλώντας για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη συναυλία του στον χώρο του ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευής.

«Στον χώρο υπήρχαν φοιτητές, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι. Φοβήθηκα για τον κόσμο που προσπάθησε να διαφύγει, φοβήθηκα να μην υπάρξουν θύματα. Ο χώρος του πανεπιστημίου κανονικά είναι ανοιχτός, αλλά τον είχαν κλείσει από νωρίς τα ΜΑΤ. Όταν πήγαμε το απόγευμα να στήσουμε για την πρόβα και τους είδα στα 50 μέτρα, ανατρίχιασα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Δεν περίμενα ποτέ να ζήσω κάτι τέτοιο. Και δεν υπήρχαν δρόμοι διαφυγής. Όταν πλησίαζε ο κόσμος προς την κατεύθυνση που είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ, τους εμπόδιζαν με τα «εργαλεία» τους, αυτά τα βαθιά «ανθρώπινα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι νέοι είναι οι πιο επικίνδυνοι, οι πιο ατίθασοι, αυτοί που αναζητάνε περισσότερα πράγματα από τη ζωή, έναν καλύτερο κόσμο. Για αυτό είναι και οι πιο επικίνδυνοι για τα διάφορα συστήματα και στρέφονται εναντίον τους οι κυβερνήσεις. Θέλουν να ακυρώσουν την κοινωνικοποίηση που συμβαίνει στα πανεπιστήμιο γιατί είναι εργαστήρια κοινωνικοποίησης και πολιτισμού. Όσοι μορφώνονται και είναι δέκτες πολιτισμού, είναι επικίνδυνοι για τα καθεστώτα. Για αυτό χτυπάνε τον πολιτισμό και παιδεία. Θέλουν αυτοί που θα βγαίνουν από τα σχολεία να είναι μονοδιάστατοι και συντηρητικοί για να μακροημερεύουν τα κόμματα τους και να είναι χρήσιμοι σαν κρεατομηχανές για τις βιομηχανίες».

Σχετικά Άρθρα