Αχτσιόγλου: Ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην αυριανή ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στο «Στο Κοκκινο 105,5» η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου.

Όπως τόνισε η ο Αλ. Τσίπρας θα απευθυνθεί προς τους πολίτες για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «ως εν δυνάμει κυβέρνησης».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας τις μαύρες μέρες που έχουμε βιώσει με την κυβέρνηση της ΝΔ, και στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο των θεσμών και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «για το κορυφαίο ζήτημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης καταθέτουμε ένα σχέδιο με δύο άξονες:

  • Ο πρώτος άξονας είναι οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας που αφορούν τη θέσπιση πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου, την ανάκτηση του δημοσίου ελέγχου στη ΔΕΗ.
  •  Ο δεύτερος άξονας είναι τα δημοσιονομικά όπου για τη σοβαρή ελάφρυνση των πολιτών χρειάζεται μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Παράλληλα σημείωσε ότι  «ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα καθήλωσης εισοδημάτων και εκτόξευσης τιμών», γι’ αυτό «έχουμε σαφείς θέσεις για τους μισθούς και την τόνωση του εισοδήματος», ενώ θα υπάρξει «επικέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στη λεγόμενη μεσαία τάξη των αυτοαπασχολούμενων και των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχουν αγνοηθεί και εξαπατηθεί από τον κ. Μητσοτάκη».

Όσον αφορά τα φορολογικά υπερέσοδα στο 8μηνο του έτους τόνισε ότι «υπάρχει εκρηκτική ακρίβεια και η κυβέρνηση τη μετατρέπει σε ευκαιρία για την είσπραξη φορολογικών εσόδων μέσω του ΦΠΑ».

Τέλος επισήμανε ότι «το θέμα είναι από πού φεύγουν τα λεφτά και πού πηγαίνουν. Φεύγουν από τις τσέπες των πολιτών και καταλήγουν στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας που σωρεύουν υπερκέρδη. Δεν είναι δημοσιονομικά υπεύθυνο η κυβέρνηση να ταΐζει τα υπερκέρδη των εταιρειών» και «οι πολίτες να πληρώνουν δύο φορές την αισχροκέρδεια, μία φορά κατευθείαν από την τσέπη τους με αυξημένους λογαριασμούς και μία φορά διά του Κρατικού Προϋπολογισμού».​

Σχετικά Άρθρα