Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές στη Θεσσαλονίκη
Εκπλήξεις και εσωκομματικά προβλήματα δημιουργεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου της Α’ Θεσσαλονίκης. Πολλά τα ονόματα, λίγες οι θέσεις που οδηγούν στη Βουλή και ελάχιστες οι αποχωρήσεις. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης Α’ Θεσσαλονίκης.
Συνολικά κατατέθηκαν πάνω από 20 προτάσεις υποψήφιων βουλευτών, μεταξύ των οποίων των πρώην υφυπουργών Μάρκου Μπόλαρη και Δημήτρη Μάρδα. Για τον Μάρδα τα σενάρια ήταν πολλά και αφορούσαν και τις δύο εκλογικές περιφέρειες, αλλά τελικά επέλεξε την πιο αστική πρώτη εκλογική περιφέρεια.
Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και εκείνες που προτάθηκαν
Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η εκ νέου εκδήλωση ενδιαφέροντος του Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος εδώ και καιρό ήταν εξαφανισμένος από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και των δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης Ρίας Καλφακάκου και Ελλης Χρυσίδου, καθώς και των Γαβριήλ Κερμανίδη, Χρήστου Ρόκκου, Πέτρου Παππά και Θεόδωρου Μπαλτά. Ακόμα, υποψηφιότητα κατέθεσαν οι πανεπιστημιακοί Αρης Στυλιανού, Γιάννης Μυλόπουλος και Ιφιγένεια Καμτσίδου και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Σπύρος Κουζινόπουλος.
Προτάθηκαν, επίσης, η δικηγόρος-εργατολόγος Νεκταρία Αγγελάκη, ο πρόεδρος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος, οι Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Ζαχαρούλης, Χρήστος Κοκολίδης, Δημήτρης Λουκάς, Κωνσταντίνος Πανάκας και Δημήτρης Φουτάκης, καθώς και ουκ ολίγες γυναικείες υποψηφιότητες (Β. Βακουφτσή, Δ. Θεοδωρίδου, Σ. Λαδά, Φ. Παπαδοπούλου, Ο. Ράπτου, Μ. Τοπαλίδου, Σ. Κωστοπούλου, Β. Χατζηνικόλα και Χ. Τζελέπη). Επίσης, σε υποψηφιότητα προσβλέπουν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, και ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Προσθέστε σε αυτούς τους πέντε νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Νοτοπούλου, Γ. Αμανατίδης, Χρ. Γιαννούλης, Α. Τριανταφυλλίδης και Κ. Ζουράρις), που έχουν δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιοι, οπότε το νούμερο ανεβαίνει πολύ.