Ο Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών – “Πολιτική αλλαγή και τέλος ο εφιάλτης ή εφιάλτης δίχως τέλος”

Ο Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών – “Πολιτική αλλαγή και τέλος ο εφιάλτης ή εφιάλτης δίχως τέλος”

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την επικείμενη εκλογική μάχη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να θεωρηθεί η πρώτη μέρα, η αφετηρία της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται.

Πρωτιά με μεγάλη διαφορά ο εκλογικός στόχος

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το δίλημμα των εκλογών είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Αυτό είναι το δίλημμα όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει κάλπες».

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ψηλά τον πήχη θέτοντας ως στόχο καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά: «Καθαρά, δημοκρατικά και με μεγάλη διαφορά να είμαστε πρώτοι. Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική. Ο μόνος τρόπος. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μόνη δυνατότητα απ’ αυτές τις εκλογές να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς να πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Οι πολίτες θα το κάνουν πράξη με την ψήφο τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι επικείμενες εκλογές «αν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απόπειρα δραπέτευσης για τον λαό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που διαβρώνει τη δημοκρατία».

Δεν ζήτησα υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών, τον διορισμό υπηρεσιακού ΥΠΕΣ, τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την επίβλεψη της ομαλής διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα καθώς και τον ορισμό του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε διαρκή συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων.

«Να καλέσω για άλλη μια φορά να δείξει στις δύσκολες αυτές στιγμές τη στοιχειώδη σοβαρότητα και ευθύνη. Το παιχνίδι του με τους θεσμούς πρέπει να τελειώσει τώρα» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό όπως είπε «να ακολουθήσει τον ενδεδειγμένο δρόμο της συνεννόησης και να αφήσει το κρυφτούλι, αφού αποφάσισε εκλογές».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στο μέγαρο Μαξίμου «παραλήρημα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ζήτησα υπηρεσιακή κυβέρνηση και μου καταλογίζει αστάθεια τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με διαρροές και δηλώσεις» για πρόωρες εκλογές.

Ας αφήσουν τα αστεία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αστάθεια

Αυτές οι διαρροές είναι που ευθύνονται για την παράλυση στα υπουργεία. Δεν κάλεσα εγώ τους υπουργούς να οργανώσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, ούτε ανακοίνωνα υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ. Ας αφήσουν αυτά τα αστεία ότι δήθεν προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ αστάθεια. Οι δικές μας προτάσεις συνεπάγονται δημοκρατική διαφάνεια, είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι οι τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε προς τον κ. Μητσοτάκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα και καθαρό εκλογικό ορίζοντας είναι και η μόνη πρόταση σταθερότητας.

Κατά τα λοιπά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης με την οικονομική του πολιτική λεηλατεί συνειδητά τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μετά δίνει στοχευμένα προεκλογικά επιδόματα.

Βάζει τη χώρα σε περιπέτειες

Σε ότι αφορά την γεωπολιτική κρίση και την όξυνση των τουρκικών προκλήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις ΙΧ επιλογές του βάζει τη χώρα σε περιπέτειες, καθώς μετατρέπει την Ελλάδα στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο από πυλώνα σταθερότητας σε προκεχωρυμένο φυλάκιο της Δύσης αλλά αφύλακτο από τους δυτικούς.

Άσκησε δε σφοδρή κριτική για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι σύμμαχοι και εταίροι της Ελλάδας δεν παρέχουν καμία εγγύηση ασφαλείας έναντι της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υπονόμευση της δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για καταστολή,απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης, κατάληψη του κράτους και του δημοσίου ταμείου από ημετέρους, αλλά και πρωτοφανή ταπείνωση της ενημέρωσης που έριξε τη χώρα στην 108η θέση ντροπής σε ότι αφορά την ελευθερία του τύπου.

Σχετικά Άρθρα