Ο Μακρόν ψάχνει “συγκάτοικο” – “Όχι σε κυβέρνηση εθνική ενότητας” – “Ναι σε συνεργασίες”

Ο Μακρόν ψάχνει “συγκάτοικο” – “Όχι σε κυβέρνηση εθνική ενότητας” – “Ναι σε συνεργασίες”

Πολιτική υπέρβαση, διαύγεια και υπευθυνότητα από όλους ζήτησε ο Μακρόν στο αποψινό του διάγγελμα. Απευθυνόμενος στον Γαλλικό λαό τόνισε ότι οι περισσότεροι ηγέτες των κομμάτων απέκλεισαν το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πως ο ίδιος θα συνεχίζει τις συνομιλίες που είχε μαζί τους.

«Οι περισσότεροι ηγέτες απέκλεισαν το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν προκύπτει μέχρι σήμερα. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια. Πρέπει να βρεθεί μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «εναπόκειται στις πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν με πλήρη διαφάνεια».

Θέλει «πολιτική υπέρβαση», με «διαύγεια και υπευθυνότητα». Δεν θέλει ποτέ να «χάσει τη συνοχή του έργου που επέλεξαν οι Γάλλοι στις 24 Απριλίου, το οποίο περιλαμβάνει μια πιο ισχυρή βιομηχανία, κοινωνική και οικολογική πρόοδο, ασφάλεια και δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: « Από το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την αγοραστική δύναμη, έκτακτων μέτρων για την υγεία μας. Όλη αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε με περισσότερους φόρους ούτε με περισσότερα χρέη. Η χώρα μας χρειάζεται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις».

«Στις 24 Απριλίου, ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας προς εμένα εκλέγοντάς με Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 12 και 19 Ιουνίου εκλέξατε τους βουλευτές σας. Καταρχάς, δεν μπορώ να αγνοήσω την έντονη αποχή που μας υποχρεώνει όλους να δώσουμε περισσότερο νόημα και σαφήνεια στη μεγάλη δημοκρατική μας… συνάντηση. Ούτε μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα στη χώρα μας» είπε ο Εμάνουελ Μακρόν.

Και κατέληξε: « Στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες, καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να νομοθετεί μόνη της. Η προεδρική πλειοψηφία πρέπει να διευρυνθεί. Πρέπει συλλογικά να μάθουμε να κυβερνάμε και να νομοθετούμε διαφορετικά. Χτίζοντας νέους συμβιβασμούς, μέσα από διάλογο, ακρόαση, σεβασμό».

Σχετικά Άρθρα