Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μη αναγνωρισμένο δικαστήριο

Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μη αναγνωρισμένο δικαστήριο

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη της Ουκρανίας καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Αιντίν Ασλίν, 28 ετών, από το Νότιγχαμσάιρ, ο Σον Πίννερ, 48, από το Μπεντφορντσάιρ, και ένας τρίτος, Μαροκινός υπήκοος ο Σααουντούν Μπραχίμ, εμφανίστηκαν σε δικαστήριο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή φιλορώσων ανταρτών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των δικαστών που επέβαλε τη θανατική ποινή χαρακτήρισε την ποινή ως δίκαιη.

Το δικαστήριο δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται ως μισθοφόροι. Αλλά οι οικογένειες των Βρετανών ανδρών λένε ότι ήταν στον στρατό της Ουκρανίας.

Και οι δύο Βρετανοί είναι μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αιχμάλωτοι πολέμου που δικαιούνται άσυλο και δεν πρέπει να διωχθούν για συμμετοχή σε εχθροπραξίες.

Στο Telegram, το RIA News ανέφερε: «Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εξέδωσε την πρώτη ποινή για μισθοφόρους – οι Βρετανοί Αιντίν Ασλίν και Σον Πίννερ και ο Μαροκινός Σααουντούν Μπραχίμ καταδικάστηκαν σε θάνατο, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti από την αίθουσα του δικαστηρίου».

Ο Αλεξάντερ Νικούλιν είπε ότι το δικαστήριο είχε καθοδηγηθεί «όχι μόνο από τις προβλεπόμενες νόρμες, αλλά κυρίως από την απαράβατη αρχή της δικαιοσύνης», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Interfax ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες δικάστηκαν ότι βρίσκονταν στην Ουκρανία ως μισθοφόροι και δρούσαν «με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης» της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλέστηκε έναν δικηγόρο που ενεργούσε για λογαριασμό των κατηγορουμένων, ο οποίος είπε ότι και οι τρεις «θέλουν» να ασκήσουν έφεση κατά της ποινής.

Σύμφωνα με τον Πάβελ Κοσοβάν, «δεν ήταν έτοιμοι να ακούσουν» ότι τους επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

Σχετικά Άρθρα