Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για την Ίριδα και το αίτημα της Ρούλας για την κεταμίνη
Νέο αίτημα για την κεταμίνη αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με κεταμίνη την εννιάχρονη κόρη της Τζωρτζίνα.
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, η οποία βρήκε νεκρή την Ίριδα και σύμφωνα με τις αρχές έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.
Αναλυτικά, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό: «Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.
Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11.30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10.45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10.45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.
«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Το νέο αίτημα της Πισπιρίγκου – Τι ζητά για την κεταμίνη
Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.
«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», επεσήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Star καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεΐνη.
Άρχισαν οι καταθέσεις των γιατρών από το νοσοκομείο του Ρίου
Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τη σκυτάλη στις καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια πήρε το ιατρικό προσωπικό του Ρίου που ήταν παρόν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας απο τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022. Συνολικά θα καταθέσουν 16 άτομα. Σήμερα το πρωί κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες και μία παιδίατρος
Η παιδίατρος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις δύο μικρές δόσεις κεταμίνης που έλαβε η μικρή Τζωρτζίνα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο του Ρίου, επτά μήνες πριν από το θάνατό της. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραψε και τη συμπεριφορά της μητέρας που ρωτούσε και σε αυτό το νοσοκομείο για κάμερες και ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο.
Πηγή: ethnos.gr