Καλείται για κατάθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας η Πισπιρίγκου

Καλείται για κατάθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας η Πισπιρίγκου

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ θα βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να δώσει νέες εξηγήσεις.

Τις επόμενες ημέρες, η 33χρονη αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της. Της Μαλένας και της Ίριδας.

Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, δεν θα αποφύγει τη «βάσανο» των ερωτήσεων από τους έμπειρους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη δεν είχε κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του θανάτου της εννιάχρονης κόρης της. Αυτό συνέβη διότι στην περίπτωση του θανάτου της Τζωρτζίνας η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη λόγω των αποκαλύψεων για τη χορήγηση της κεταμίνης και κατά συνέπεια η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αρχών μόνο κατά την απολογία της, μετά τη σύλληψή της. Πλέον, όμως, η διαδικασία θα προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο.

Όσο προχωρά η έρευνα για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, τόσο πλησιάζει η ώρα που θα κληθεί η 33χρονη να περάσει ξανά την πύλη της ΓΑΔΑ. Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι απαντήσεις που ζητούνται από τους αστυνομικούς αφορούν κυρίως τον θάνατο της Ίριδας. Στην περίπτωση της Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών, η έρευνα περιλαμβάνει καταθέσεις από πλήθος γιατρών και νοσηλευτών. Κι αυτό διότι το μικρό κορίτσι, πριν πεθάνει, έπασχε από ιάσιμη παιδική λευχαιμία και από την ηλικία των δύο ετών είχε νοσηλευτεί σε συνολικά τέσσερα νοσοκομεία.

Αντιθέτως, όσον αφορά το βρέφος της οικογένειας, είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν μια εικόνα γι’ αυτό που ακριβώς συνέβη στις 21 Μαρτίου του 2021, όταν η Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με την αδελφή της, Δήμητρα, βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

«Έχει μελετήσει»

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που είχαν την πρώτη επαφή με την προφυλακισμένη πλέον μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, έχουν ήδη σχηματίσει άποψη για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή της, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά την υπερασπιστική της γραμμή.

«Έχει συγκροτημένη σκέψη και έχει μελετήσει ενδελεχώς κάθε πτυχή της υπόθεσης. Φαίνεται πως μέσα στο μυαλό της, όλο αυτό το διάστημα πριν και μετά τη σύλληψή της, έχει σκηνοθετήσει όλη την πορεία που θα ακολουθήσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, είτε πρόκειται για την προανάκριση είτε για την κύρια ανάκριση», λέει στη Realnews αστυνομικός που είχε άμεση επαφή μαζί της, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείτο στη ΓΑΔΑ.

«Από ένα τέτοιο άτομο, είναι δύσκολο να αποσπάσεις ομολογία. Έχει “σκηνοθετήσει” στο μυαλό της τους θανάτους και των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία», συμπληρώνει ο αστυνομικός που έχει πλήρη γνώση των ερευνών.

Παράλληλα, στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα κληθούν για καταθέσεις τόσο η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο και ο σύζυγος και πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.

Οι έρευνες στα ηλεκτρονικά μέσα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μέρος της άρσης απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον βρίσκεται στα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας, που συνεχίζει την κύρια ανάκριση για τη δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Οι Αρχές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε δύο κλήσεις που έχει δεχθεί η 33χρονη την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι συγκεκριμένες κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό της η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι με απόκρυψη και ίσως να σχετίζονται με την προμήθεια της κεταμίνης. Ωστόσο, για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται περισσότερη εργαστηριακή δουλειά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι έκαναν τις επίμαχες κλήσεις πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα στο email που διατηρούσε η κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της. Το μήνυμα που βρέθηκε στο τάμπλετ, το οποίο είχε ταφεί με την Τζωρτζίνα, φέρει το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο «tanalias» και ανήκει στον Μ. Δασκαλάκη. Ωστόσο, μυστήριο επικρατεί σχετικά με το προσωπικό email που διατηρούσε η Ρ. Πισπιρίγκου και δεν το γνωρίζουν οι Αρχές.

Διαγραφές

Επίσης, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης διαπιστώνουν μεγάλη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, από τις οποίες ωστόσο φαίνεται να έχει διαγραφεί, ακόμα και από τον σκληρό δίσκο, μεγάλος όγκος δεδομένων. Κατά συνέπεια, οι προσπάθειες των ειδικών επικεντρώνονται στην ανάκτηση αυτών των σβησμένων διαδικτυακών συνομιλιών που είχε η συλληφθείσα με διάφορα πρόσωπα. Μέσα και από αυτήν τη διαδικασία, είναι δυνατόν να βρεθεί η «άκρη του νήματος» που θα οδηγήσει στην πλήρη εξιχνίαση της τραγικής υπόθεσης του θανάτου των τριών άτυχων παιδιών.

Πηγή: Realnews.gr

Σχετικά Άρθρα