Πάτρα: Καλείται για κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου – Γιατί θα επιμείνουν στον θάνατο της Ίριδας
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους αξιωματικούς τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ θα βρεθεί σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τις επόμενες ημέρες η 33χρονη αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση για τους δυο πρώτους θανάτους των παιδιών της: Της Μαλένας και της Ίριδας.
Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, δεν θα αποφύγει τη «βάσανο» των ερωτήσεων από τους έμπειρους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.
Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη μητέρα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του θανάτου της 9χρονης κόρης της. Αυτό συνέβη διότι στην περίπτωση του θανάτου της Τζωρτζίνας η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη, λόγω των αποκαλύψεων για τη χορήγηση της κεταμίνης και κατά συνέπεια η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αρχών μόνο κατά την απολογία της, μετά τη σύλληψη.
Τώρα όμως, η διαδικασία θα προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας-, αφού όσο προχωρά η έρευνα για τους θανάτους των υπόλοιπων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, τόσο πλησιάζει η ώρα που η 33χρονη θα περάσει ξανά την πύλη της ΓΑΔΑ.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι απαντήσεις που ζητούνται από τους αστυνομικούς αφορούν κυρίως τον θάνατο της Ίριδας.
Στην περίπτωση της Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών, η έρευνα περιλαμβάνει καταθέσεις από πλήθος νοσηλευτών και γιατρών. Κι αυτό διότι το μικρό κορίτσι, πριν πεθάνει, έπασχε από ιάσιμη παιδική λευχαιμία και από την ηλικία των 2 ετών είχε νοσηλευτεί σε συνολικά τέσσερα νοσοκομεία.
Αντιθέτως, όσον αφορά το βρέφος το βρέφος της οικογένειας, είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν μια εικόνα για όσα ακριβώς συνέβησαν στις 21 Μαρτίου του 2021.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με την αδερφή της, Δήμητρα, βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Υπενθυμίζεται πως έρευνα σε βάρος και προς κάθε κατεύθυνση διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών (Τσάκωνα και Τσόλια), για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.