“Δεν απαντάει σε ερωτήσεις η Πισπιρίγκου” – Ανοίγει ξανά ο φάκελος και για τα άλλα παιδιά – Το θρίλερ με τη σύλληψη της μάνας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική – η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Η 33χρονη μητέρα της συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.
Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.
- Εν τω μεταξύ στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπαίνουν οι φάκελοι που αφορούν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ύστερα από τις καταιγιστικές εξελίξεις και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η πρώτη κίνηση που θα κάνουν εφεξής οι Αρχές, με τη βοήθεια των έμπειρων ιατροδικαστών, είναι να εξετάσουν κατά πόσο είχε χορηγηθεί ή όχι κεταμίνη στα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα από τη ζωή.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας έχουν αυξημένο επίπεδο δυσκολίας κατά την εξέτασή τους, λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι έχουν κρατηθεί από τότε δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν μέσα από ειδικές εξετάσεις να δώσουν απαντήσεις για το πώς έφυγαν από τη ζωή τα δύο μικρότερα αδέρφια της Τζωρτζίνας.
Χορηγήθηκε σε αυτά κεταμίνη ή όχι; Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εστίαζε όλο αυτό το διάστημα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, καθώς ήταν ο τελευταίος χρονικά θάνατος και έτσι υπήρχαν περισσότερες ελπίδες γρήγορης εξιχνίασης. Αυτός ήταν και ο λόγος που κλήθηκαν για κατάθεση γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί η 9χρονη, ενώ πέρασε σε «δεύτερο πλάνο» η εξέταση των γιατρών και των νοσηλευτών από νοσοκομεία της Πάτρας.
Τα δείγματα που είχαν κρατηθεί από τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας θα επανεξεταστούν, ύστερα από τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα.
Παράλληλα, ερευνάται το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε ύστερα από «ρήξη» στη σχέση της με το σύζυγό της; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.
- «Οι εξελίξεις δίνουν ώθηση στην έρευνα. Υπάρχουν δεδομένα και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Τώρα που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης η περίπτωση της 9χρονης, θα επικεντρωθούμε στους φακέλους των δύο άλλων παιδιών, έχοντας στη διάθεσή μας νέα και κρίσιμα στοιχεία», λέει αστυνομική πηγή. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης δύο πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν το επόμενο διάστημα για κατάθεση.
Στο μεταξύ, επιχείρηση-θρίλερ πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη για τη σύλληψη της μητέρας, η οποία επισπεύστηκε ύστερα από μία ειδοποίηση που έλαβε η Αστυνομία από Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Η πληροφορία ανέφερε ότι η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ήδη στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών που έδειχνε δολοφονία για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Εκτίμησαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη αρχίσει να υποψιάζεται ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κατηγορούμενη. Έτσι, οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Αμέσως οργάνωσαν την επιχείρηση για τη σύλληψή της.
Υπό άκρα μυστικότητα το Ανθρωποκτονιών είχε μάθει εδώ και δύο εβδομάδες προφορικά από την ιατροδικαστική υπηρεσία ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από εξωγενή παράγοντα. Ότι κάποιος της είχε χορηγήσει κεταμίνη, ουσία θανατηφόρα που δεν συνδεόταν με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε λόγω τετραπληγίας. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, η κεταμίνη μπορεί να οδηγήσει εάν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα σε θάνατο ακόμα και μέσα σε 20 λεπτά.
Αποφασίστηκε το δείγμα να σταλεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ για να βεβαιωθεί ότι η ουσία χορηγήθηκε σε μεγάλη ποσότητα. Εδώ και λίγα 24ωρα η Αστυνομία ήταν βέβαιη για τα αποτελέσματα. Είχε διαβιβαστεί η πληροφορία ότι η δόση που χορηγήθηκε στο παιδί ήταν μεγάλη και θανατηφόρα.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στην Πάτρα και συνέλαβαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταφέροντάς την στη ΓΑΔΑ.
- Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι ανέφεραν ότι ουδέποτε χορήγησαν στο παιδί ουσία που να σχετίζεται με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά το θάνατο της 9χρονης η μόνη παρούσα στο χώρο ήταν η μητέρα «ξεκλείδωσε» την έρευνα.
Αρμόδιες πηγές ξεκαθάριζαν εξ αρχής ότι η σύλληψη αφορά αποκλειστικά στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι Αρχές προσδοκούν να φωτιστούν και οι υποθέσεις των δύο άλλων παιδιών που έφυγαν μυστηριωδώς από τη ζωή. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο συσχετισμός της δικογραφίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας με τις δικογραφίες για την Ίριδα και τη Μαλένα.