Γέννησε η Μαριάνα Ποντγκούρσκαγια – Ο σάλος με τη φωτογραφία μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο μαιευτήριο
Η φωτογραφία της Μαριάνα Ποντγκούρσκαγια, αιμόφυρτη να στέκεται ανάμεσα σε ερείπια του μαιευτηρίου έγινε viral. Η Μαριάννα όμως, υπέστη ένα ανεκδιήγητο μπούλινγκ στο διαδίκτυο, αφότου η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κατηγόρησε ότι συμμετείχε σε ένα περίτεχνο κόλπο για να προσποιηθεί την επίθεση στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, υπήρξε μια μικρή αναλαμπή χαράς για την Ουκρανή blogger. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η Όλγα Τοκαρίουκ, ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία βοήθησε στην καταπολέμηση της ρωσικής εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της blogger, επιβεβαίωσε την είδηση.
- «Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάννας» έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ στις 10, η Μαριάννα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».
I received an update from a relative of Marianna – a pregnant girl from Mariupol's bombed hospital. They were able to reach her on the phone briefly. Last night at 10pm, Marianna gave birth to a baby girl! They are ok, but it's very cold in Mariupol and the bombing doesn't stop pic.twitter.com/PSLxI6I0zZ
— Olga Tokariuk (@olgatokariuk) March 11, 2022
Η εγκυμονούσα γυναίκα φωτογραφήθηκε την Τετάρτη να στέκεται τυλιγμένη με μία κουβέρτα ανάμεσα σε ερείπια μετά από μια καταστροφική ρωσική αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη. Ο φακός την κατέγραψε αιμόφυρτη να κατεβαίνει τις σκάλες από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο κουβαλώντας τα υπάρχοντά της. Το κενό βλέμμα της καθώς κοιτάζει μακριά, έχει γίνει μία από τις φωτογραφίες που θα στοιχειώνουν αυτό τον πόλεμο.
Όμως, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν πλαστές. Σε μια σειρά από tweets που έχουν πλέον διαγραφεί, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο, κατηγόρησε τη γυναίκα πως φορούσε «μέικ απ» και είπε ότι «υποδυόταν» το ρόλο του θύματος.
Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, κατήγγειλε την ανάρτηση ως «fake news» και πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter.