Ουάνγκ Γι σε Μπλίνκεν: “Μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά”- Διάλογος για λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας- Κρατά αποστάσεις η Κίνα

 Ουάνγκ Γι σε Μπλίνκεν: “Μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά”- Διάλογος για λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας- Κρατά αποστάσεις η Κίνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι είπε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι το Πεκίνο θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προσθέτει «καύσιμο στη φωτιά», μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ρεπορτάζ των Global Times, ο Wang Yi είπε ότι ενθαρρύνει τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η κρίση θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Αυτή ήταν η δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αξιωματούχων μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η κρίση έχει θέσει μια μεγάλη πρόκληση για την Κίνα , η οποία δεν έχει ακόμη καταδικάσει ή συγχωρέσει την επίθεση της Ρωσίας – ενώ το Πεκίνο δεν θέλει να φαίνεται ότι υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ευρώπη, θέλει επίσης να ενισχύσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς δεσμούς με τη Μόσχα.

Ο κ. Wang κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσουν «δίκαιες συνομιλίες» με τη Ρωσία και να αναγνωρίσουν τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια σχετικά με την επέκταση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ανέφερε η έκθεση.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα