“Απόλυτα αρμονικές οι σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια” – Σβήνει τα… σύννεφα το Μαξίμου και μιλά για fake news ΣΥΡΙΖΑ στα περί διαφωνίας για το ουκρανικό

 “Απόλυτα αρμονικές οι σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια” – Σβήνει τα… σύννεφα το Μαξίμου και μιλά για fake news ΣΥΡΙΖΑ στα περί διαφωνίας για το ουκρανικό

«Όσοι ψάχνουν να βρούνε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και σύννεφα στις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Υπουργού Εξωτερικών τότε να ψάξουν αλλού…» διεμήνυαν κατηγορηματικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά την παρέμβαση του Νίκου Δένδια στην Βουλή. Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν με νόημα πως «για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα δικά του εσωκομματικά αδιέξοδα, προσπάθησε να  κατασκευάσει σενάρια δήθεν ενδοκυβερνητικής διαμάχης τα οποία όμως  διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα».

Της Άννας Καραβοκύρη

Συμπλήρωναν δε ότι «οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Νίκο Δένδια όχι μόνο είναι απόλυτα αρμονικές, αλλά υπάρχει μεταξύ τους κι απόλυτη σύνταξη ως προς όλες τις βασικές αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής».

  • Μάλιστα απέδιδαν στα «γνωστά fake news» του ΣΥΡΙΖΑ τα περι διαφωνίας του Νίκου Δένδια με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία λέγοντας πως ο Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο είχε ενημερωθεί από το ΚΥΣΕΑ αλλά είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου.

Εξάλλου η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών απο το βήμα της Βουλής και η εμφάνιση του δίπλα στον Πρωθυπουργό στα υπουργικά έδρανα δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης περί του αντιθέτου.

  • «Αν υπήρχε διαφωνία Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, θα με είχε αποπέμψει ο Πρωθυπουργός. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να καθόμαστε δίπλα – δίπλα σε αυτή τη συζήτηση και αυτός να με ανέχεται και εγώ να καλύπτω κάτι στο οποίο έχω απόλυτη διαφωνία” ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας απευθύνοντας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα έκανε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν εκτός μικροπολιτικής τακτικής τα εθνικά θέματα.

«Είναι προφανές, ότι σχετικά δημοσιεύματα που καθοδηγούνται και μιλούν περί διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό είναι παντελώς αβάσιμα. Στερούνται σοβαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα. “Αν υπήρχε διαφωνία θα την είχατε διαπιστώσει. Δεν θα καθόμασταν δίπλα με τον πρωθυπουργό. Θα με είχε αποπέμψει, δεν θα με ανεχόταν, ούτε εγώ θα κάλυπτα κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ».

Ενδεικτικό του κλίματος της κυβερνητικής «ομοψυχίας» είναι και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στην Βουλή, στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον Πρωθυπουργό κάθονταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Και κλείνοντας την συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «μού ήρθε στο μυαλό η εικόνα του δικού σας Υπουργικού Συμβουλίου: Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ» θέλοντας προφανώς να υπενθυμίσει τις εσωτερικές διαφωνίες – παραφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχετικά Άρθρα