Πρόταση δυσπιστίας: Πώς αποτιμούν στο Μαξίμου την τριήμερη συζήτηση
Στην σκιά του νέου κύκλου δημοσιεύσεων… του Μένιου Φουρθιώτη με ανταλλαγή μηνυμάτων που μαρτυρούσαν φαιδρά σκηνικά και προκαλούσαν εύλογα ερωτήματα για την ανάγκη του εκάστοτε συνομιλητή του να τον ευχαριστήσει για γλυκανάλατα και πολιτικά άνευρα ανύπαρκτης κοινωνικής επιδραστικότητας βίντεο-προσωπογραφίες ή να του απαντήσει στις οχλήσεις του ή ακόμη να δώσει τα διαπιστευτήρια του στον τηλεπαρουσιαστή, ο Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα βγήκαν από την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.
Της Στεφανίας Μουρελάτου
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πολιτικές και για την Ελλάδα του αύριο και ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φουρθιώτη» σχολίαζαν εκ των υστέρων στελέχη της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε ενισχυμένος καθώς από την ομιλία του έλειπαν τα στοιχεία του προγραμματικού λόγου.
«Με τα ίδια και τα ίδια κλισέ άραγε ζητά την ψήφο των πολιτών για τι;» υπογράμμιζε συνομιλητής του Πρωθυπουργού.
Η πολιτική φθορά όμως από το φιάσκο της Αττικής Οδού και των ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία που καθημερινά καταγράφονται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς και οι ευτελιστικές εντυπώσεις από τα «χτυπήματα» Φουρθιώτη, αναπόφευκτα δεν παραγνωρίζονται.
Το εκλογικό ακροατήριο, που προτάσσει την λογική και την αλήθεια έναντι του λαϊκισμού, την αποτελεσματικότητα έναντι της αναποτελεσματικότητας, την ποιότητα έναντι της φαιδρότητας, δεν έλκεται από τέτοια γεγονότα.
Και αυτό καθαυτό το ακροατήριο έγινε σημαία της ΝΔ προεκλογικά. Όσο λοιπόν και αν η κυβέρνηση επιχαίρει ότι βγήκε με επιτυχία από την… μέγγενη μιας πρότασης δυσπιστίας που ήταν βέβαιο ότι θα απορριφθεί από την υφιστάμενη κοινοβουλευτική σύνθεση, έχει μπροστά της δρόμο για να καλύψει πολιτικό έδαφος.
Ευδιάκριτη ήταν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη η προσπάθειά του να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι στοιχίζεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τρόπο τινά αναβίωση των αντί-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικών στους ψηφοφόρους του κέντρου.