Ξαφνική επιστράτευση Μπακογιάννη με το βλέμμα στις εκλογές – Η αποστροφή Μητσοτάκη για το ΚΙΝΑΛ και τα ερωτήματα για αυτοδυναμία
Την δημοτικότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και τα πολιτικά της αντανακλαστικά επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στους τελευταίους 18 μήνες ως τις εθνικές κάλπες» όπως εμφατικά σημείωσε χθες ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Της Στεφανίας Μουρελάτου
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει ρόλο συνδέσμου μεταξύ βουλευτών και γραφείου του Πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να σταματήσουν φαινόμενα κακοφωνίας, αλλά και να γεφυρωθούν οι αποστάσεις και το αίσθημα απομόνωσης, που νιώθει μερίδα των βουλευτών εξαιτίας της ευρείας αξιοποίησης στο Υπουργικό Συμβούλιο κυρίως εξωκοινοβουλευτικών στελεχών.
Ξέρουν στην Κυβέρνηση ότι «γκάφες» στην τελική ευθεία της κυβερνητικής θητείας, στο τελευταίο μίλι δηλαδή και επικράτηση κλίματος εσωστρέφειας θα ήταν καταστροφικό, εξού και η ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο που ανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη.
- «Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορέσει να εμπνεύσει την ενεργότερη συμμετοχή των βουλευτών σε κοινοβουλευτικές μάχες για την Πανδημία και για τις ανατιμήσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει σε προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής του ρητορικής επιχειρώντας να αναβιώσει μια πολιτική σκληρού ροκ απέναντι στην Κυβέρνηση, ενώ είναι σε θέση να ξαναφέρει Υπουργούς στη Βουλή για να απαντούν στις αγωνίες των βουλευτών, και οι τελευταίοι να μην νιώθουν μακράν της εξουσίας» διευκρίνιζε στενός συνομιλητής το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη πίσω από την απόφαση.
Η απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη από το προσκήνιο λόγω της απόφασης του Πρωθυπουργού να μην βρεθούν σε κεντρικές καρέκλες της εξουσίας συγγενικά του πρόσωπα, είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για θυσία ενός προσώπου με αυξημένη δημοφιλία, ικανότητες και απαράμιλλο πολιτικό αισθητήριο, που λείπει από την Κυβέρνηση.
Η πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη απέκτησε μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή για τις μελλοντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.
- Διαβάζοντας πίσω από την αποστροφή του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ότι αναμένει το Κίνημα Αλλαγής να είναι η αξιόπιστη αντιπολίτευση καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ουραγός σε αυτό τον τομέα, σε κάποιους γέννησε το ερώτημα αν μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με προτάσεις, θα ήταν και πρόσφορος κυβερνητικός εταίρος.
Η στρατηγική της αυτοδυναμίας δεν αλλάζει, σημείωναν κυβερνητικά στελέχη όταν ρωτήθηκαν σχετικά δείχνοντας περισσότερο προς την κατεύθυνση άσκησης αμφίπλευρης πίεσης στον χώρο που εκτείνεται από το κέντρο ως την κεντροαριστερά, ώστε να αποδυναμωθεί διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στην δεξαμενή αυτών των ψηφοφόρων.