Στέφανος Μάνος: “Πως γίνεται με λιγότερα κρούσματα να έχουμε περισσότερους θανάτους; “
Μια σύγκριση και μια απορία διατύπωσε ο Στέφανος Μάνος σε άρθρο του στην εφημερίδα « Τα Νέα»
Ο πρώην πολιτικός σύγκρινε τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νεκρών στην χώρα μας και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα έχουμε λιγότερα κρούσματα, αλλά περισσότερους θανάτους.
Στο τέλος του άρθρου του διατύπωσε μια απορία: « Μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο;»
Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις
Αναλυτικά το άρθρο του:
«Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ενα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.
Η απορία μου.
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η τελευταία στήλη είναι ο αριθμός των θανάτων ανά χίλια κρούσματα. Όπως θα διαπιστώσετε χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους. Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο.
Ελπίζω να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να λύσει την απορία μου».