Επιτελικές παραφωνίες για εκκλησίες και εμβολιασμούς – Σύννεφα και στην οικονομία χωρίς κοινωνικό μέρισμα και επισφάλειες στις φοροελαφρύνσεις
Την ώρα που στην Ευρώπη πέφτουν… τα κάστρα της ανοικτής οικονομίας εν μέσω κοροναϊου, εντός των τειχών Εκκλησία και ανεμβολίαστοι ένστολοι δονούν την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια αντιπαράθεση που θρέφει…τα sos της κάθε παράταξης ( τα “ιερά δισκοπότηρα” της δεξιάς και οι συνήθεις στόχοι της αριστεράς), και απέχουν μακράν της ουσίας, που δεν είναι άλλη από την τραγωδία της απώλειας δεκάδων νεκρών σε καθημερινή βάση επί δυο χρόνια.
Της Στεφανίας Μουρελάτου
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα ανακοινώνοντας δειγματοληπτικούς ελέγχους στους πιστούς στις εκκλησίες από τα όργανα του κράτους και ο μεν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης από την ραδιοφωνική συχνότητα του Real FM ξεκαθάρισε ότι οι ιεροί ναοί είναι ιεροί χώροι και δεν νοείται παρουσία αστυνομικών.
Η δε ιεραρχία συνεδριάζει προσεχώς με αρκετούς Μητροπολίτες να δηλώνουν χολωμένοι με όσα ανακοινώθηκαν. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις δεν στέκει και σε αυτό το επιχείρημα εδράζει την άρνηση της στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ένστολων.
Ο κ. Σκέρτσος επανήλθε κατόπιν στο Facebook ότι:
- Oι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι οι συμπολίτες μας σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα δηλαδή καμία έρευνα, έγραψε ο υπουργός Επικρατείας.
Πάντως εν μέσω δυσοίωνων προβλέψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την οικονομία καθώς και αυτό τον χειμώνα μεγάλες οικονομίες οδεύουν πάλι σε καθολικό lockdown όπως η Αυστρία και η Γερμανία , ο ελληνικός προϋπολογισμός, που ψηφίζεται στις 18 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει και με τη βούλα ότι φέτος δεν υπάρχει μέρισμα να μοιραστεί τον Δεκέμβριο ως εφάπαξ βοήθημα.
Μείωση στον ΕΝΦΙΑ από το 2022 θα αντιμετωπιστεί, εφόσον γίνει, με έκτακτη νομοθέτηση. Προβλέπεται η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος από το 7% του ΑΕΠ φέτος στο 1,4% του ΑΕΠ το 2022 και του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 9,6% του ΑΕΠ φέτος στο 4% το 2022.