Λινού: Θα είχαμε 3000 νεκρούς λιγότερους με μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς – Οι λόγοι για την έκρηξη της πανδημίας

Λινού: Θα είχαμε 3000 νεκρούς λιγότερους με μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς – Οι λόγοι για την έκρηξη της πανδημίας

Δύο είναι οι λόγοι, σύμφωνα με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Λινού, που ευθύνονται για τη μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων: ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα και υπολογίζονται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια, αλλά και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα. Παράλληλα η κ. Λινού μιλώντας στον realfm είπε: “Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης . Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά“.

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωσης των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχώς ανοιχτά».

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι το κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δις. ευρώ , καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο του 2020 παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία είχε αναφέρει ότι το ποσοστό της διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ είναι μόλις, 1,2%.

Παράλληλα, η καθηγήτρια χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση του κοροναϊού στη χώρα μας γιατί δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας η οποία παραμένει υψηλή. «Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερο από το 1 που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξηση και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης » προειδοποίησε.

Η κυρία Λινού, περιέγραψε μεταξύ άλλων, με ποιον τρόπο θα γλίτωναμε τη ζωη 3.000 ασθενών Covid, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με την αύξηση των δρομολογίων και την τεχνική παράθυρα.

Παράλληλα μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη και επισήμανε την συνύπαρξη του κοροναϊού με την γρίπη. Ερωτηθείσα για το αν θα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και του εμβολίου για τον κορονοϊό, είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και το ζητούμενο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσουμε ούτε το ένα εμβόλιο ούτε το άλλο. Αν φοβόμαστε ότι θα έχουμε μια παρενέργεια από το ένα να αφήσουμε μία εβδομάδα από το επόμενο. Δεν θέλουμε να έχουμε την ατυχία να νοσήσουμε» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα τεστ αντισωμάτων η κ. Λινού ανέφερε ότι έχουν σχεδιαστεί για ερευνητικούς λόγους. «Τα τεστ αντισωμάτων σχεδιάστηκαν για ερευνητικούς λόγους, όχι για να καθορίζουν το επίπεδο της ανοσίας, είναι απαραίτητη η τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι η εμπειρία από άλλα εμβόλια έχει αποδείξει ότι μετά την τρίτη δόση η ανοσία βρίσκεται και σε υψηλά επίπεδα, αλλά διαρκεί και για πολύ καιρό.

Σχετικά Άρθρα