Εθνικό Αστεροσκοπείο: “Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες” – Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική

Εθνικό Αστεροσκοπείο: “Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες” – Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να κατακαίει η φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Βαρυπόμπη.

Στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, καλώντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.

Αυτό που περιμένουν όλοι είναι να ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα, ενώ δεκάδες σπίτια είναι καμένα.

Ανεμβολίαστοι: Νέα μέτρα για λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εστίαση. Τι ισχύει από σήμερα

Η μεγάλη πυρκαγιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι, ενώ λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή για εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου επι της οδού Ανοίξεως.

Τελικά μετά απο σχεδόν 1 ώρα, απο την στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Άνοιξης να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με την ηρωϊκή προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης, η φωτιά δεν πέρασε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Διονύσου.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής έζησαν και συνεχίζουν να ζουν εφιαλτικές στιγμές, από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες

Στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.

Γράφει: «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».

Σχετικά Άρθρα