Με drone από την Τουρκία έριξαν μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο
Νεότερα για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020 έρχονται από την Τουρκία.
Στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα οι ελληνικές αρχές έστειλαν αίτημα στην Ιντερπόλ για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής θα κληθούν να παράσχουν στοιχεία αρμόδιοι του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού KARAR TV που είχε δόσει στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελλόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά σύμφωνα με όσα αναφέρει η dimokratiki.gr.
Το κανάλι ανέφερε ότι ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών είναι οι δράστες δολιοφθοράς…
Τι σημαίνει η ιστορική συμφωνία των G7 για την φορολόγηση των πολυεθνικών
«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελλόριζο με κόκκινο χρώμα», ανέφερε το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.
Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την τουρκική σημαία.
«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές.
Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο, όπως αρχικά μεταδόθηκε.
Ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την προσβολή της ελληνικής σημαίας είχε εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών.
Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελλόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.
Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.
Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελλόριζο.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος.