Πελώνη: Το οργανωμένο έγκλημα προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί

Πελώνη: Το οργανωμένο έγκλημα προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί

«Η συνάντηση του Τούρκου υπουργού με τον πρωθυπουργό, όπως και η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, έγιναν σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας. Διαφωνίες, προφανώς, υπήρχαν και υπάρχουν με την τουρκική πλευρά» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ένας ειλικρινής διάλογος για όλα τα θέματα. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερο δρόμο. Η ελληνική πλευρά έχει πει πάρα πολλές φορές ότι βούλησή μας είναι η αποκλιμάκωση και η σταδιακή πρόοδος στις διμερείς σχέσεις. Θεωρούμε ότι η θετική ατζέντα, τα 25 σημεία, που έχουν κατ’ αρχάς συμφωνηθεί, είναι ένα πολύ θετικό πρώτο όχημα προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Γεννηματά: Η εγκληματικότητα αυξάνεται και ο πρωθυπουργός έχει προτεραιότητα την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων

Αναφερόμενη το οργανωμένο έγκλημα είπε ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και παραμένει μια ασφαλής χώρα. «Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία. Αστυνόμευση στις γειτονιές υπάρχει, έλεγχοι γίνονται και ενισχύονται» σημείωσε η κ. Πελώνη, συμπληρώνοντας ότι το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Η ΕΛ.ΑΣ κάνει το καθήκον της. Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και ότι οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» είπε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικά το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακατεύει, στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει. «Καταρχάς, να πω ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Τότε έλεγε να μην υπάρχει Αστυνομία, τώρα ψέγει την κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είπε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί, θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους. «Θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα. Υπάρχουν Ιδρύματα που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν. Ο στόχος είναι να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια» είπε.

Σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. «Ελπίζουμε μέσα στον Ιούνιο να μπορέσει να ανοίξει η πλατφόρμα και για την ομάδα των 18 άνω -όχι μόνο για το εμβόλιο της Johnson & Johnson- αλλά και για τα υπόλοιπα τρία διαθέσιμα εμβόλια, ώστε πλέον όλες οι ομάδες του ενήλικου πληθυσμού να εμβολιάζονται με όλα τα εμβόλια» πρόσθεσε.

Τέλος, μιλώντας για την εφαρμογή της δεύτερης ευκαιρίας η κ. Πελώνη είπε ότι από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, όπου μπορούν να ρυθμιστούν έως 240 δόσεις οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και έως 420 δόσεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε τράπεζες. «Μιλάμε για περιόδους αποπληρωμής από 20, στην πρώτη περίπτωση, έως 35 έτη στη δεύτερη. Προβλέπεται, επίσης, επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για τους ευάλωτους. Είναι ένα πολύ συνεκτικό ολιστικό πλαίσιο, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα συνολικά και δίνει τη δυνατότητα για ρύθμιση» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα