Τουρισμός: Στο 10% οι κρατήσεις στη Χαλκιδική

 Τουρισμός: Στο 10% οι κρατήσεις στη Χαλκιδική

Η κινητικότητα τόσο στη Χαλκιδική, όσο και άλλους δημοφιλείς προορισμούς από ξένους, αλλά και Έλληνες τουρίστες είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι ξενοδόχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την σεζόν.

σε πρόσφατη επιστολή του ΠΟΞ προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού αναφέρεται πως «οι ελπίδες που είχαμε στις αρχές του έτους για μια σεζόν που θα πλησιάσει το 50% του έτους 2019 δείχνουν να εξανεμίζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Βορίδης: Παραδέχτηκε “συμφωνία” ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τον έλεγχο του ΑΣΕΠ – Επίθεση Καστανίδη στην Γεννηματά

«Οι κρατήσεις στη Χαλκιδική είναι περίπου στο 10%. Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξαν κάποιες κρατήσεις για τις οποίες δόθηκαν προκαταβολές. Οι υπόλοιπες είναι στο αέρα, καθώς είναι κρατήσεις χωρίς να έχουν δοθεί προκαταβολές. Η ζήτηση είναι κατά κύριο λόγο από Βαλκάνιους και τις τελευταίες ημέρες, κυρίως, από Σέρβους» λέει μιλώντας στη Voria.gr, o γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γιάννης Λασπάς ζητώντας παράλληλα καλύτερη επιχειρησιακή διαχείρηση στα χερσαία σύνορα, ειδικά ενόψει της αύξησης των τουριστικών ροών μετά τις 20 Ιουνίου

Απαντώντας, δε, στο αν το επικείμενο πράσινο πιστοποιητικό για το οποίο ελήφθη προ λίγων ημερών σχετική απόφαση στις Βρυξέλλες έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των εν δυνάμει τουριστών, εκτιμά πως θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά, ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει αποτυπωθεί στη ζήτηση.

Σχετικά Άρθρα