Τροχαίο στην Γαύδο:”Λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα”
Το πώς έγινε η τραγωδία στη Γαύδο, που στοίχιζε τη ζωή στη νεαρή Κορίνα περιέγραψε ο φίλος και συνοδηγός της, Γ.Γασπαράκης μιλώντας από το νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται.
«Δεν έχω λόγια, φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι», είπε αναφερόμενος στην άτυχη φίλη του.
«Ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας, λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα», είπε περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η τραγωδία στη Γαύδο.
Όπως είπε μιλώντας στον ANT1, όταν τελικά σταμάτησε το αυτοκίνητο, σημειώνοντας το πόσο ατελείωτη ήταν η στιγμή, «άκουγα κάτι σαν να τρέχει» και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει από το όχημα την κοπέλα.
Αιφνίδια εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για την siemens
«Βογκούσε, πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που ήταν στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι.
Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα», συνέχισε, εξηγώντας πως ανέβηκε ξυπόλητος και με σπασμένα πλευρά για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.
Η Κορίνα όμως, είπε «είχε τις αισθήσεις της, μου μιλούσε».
H ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το flashnews.gr, στις όποιες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής υπήρξαν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστης Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε χθες την ιατροδικαστική εξέταση είναι κατηγορηματικός, ότι δηλαδή αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονά της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.
“Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα”, επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε.
Ο κύριος Μπελιβάνης πάντως μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκουν που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να “φύγει” η άτυχη φοιτήτρια αφού όπως τονίζει “η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως “σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου χει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες”.