“Μανιφέστο” Λοβέρδου με αιχμές για Γεννηματά – “Κόμμα με περιορισμένα ποσοστά είναι αχρείαστο”

“Μανιφέστο” Λοβέρδου με αιχμές για Γεννηματά – “Κόμμα με περιορισμένα ποσοστά είναι αχρείαστο”

Να γίνει το Κίνημα Αλλαγής δύναμη εξουσίας, μετέχοντας σε κυβερνήσεις, και να αυξήσει την εκλογική απήχησή του, είναι οι δύο βασικοί στόχοι που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας ατύπως το μανιφέστο της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του κόμματος της Κεντροαριστεράς.

Όπως τόνισε, συμμετέχοντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της πολιτικής κίνησης «Δυναμική Κοινωνία», «πρωτεύοντα ρόλο στην ύπαρξη ή μη ενός αποτελεσματικού και σημαντικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος είναι το μέγεθός του.

Όσο χρήσιμες κι αν είναι οι προτάσεις του, αν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει περιορισμένη πειστικότητα και συνεπώς περιορισμένα εκλογικά ποσοστά, δεν καταφέρνει να μετατραπεί σε μεγάλο κόμμα, αλλά ούτε και επιθυμεί να συγκυβερνά, τότε εξ αντικειμένου μετατρέπεται όχι σε ένα άχρηστο, αλλά πάντως σε ένα αχρείαστο κόμμα του κάθε φορά συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι προς το παρόν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και όσο κατέχει τα αντιπολιτευτικά έδρανα, «θα πρέπει να ασκεί καθήκοντα μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, που θα διαπνέεται από λαϊκότητα και όχι λαϊκισμό και θα μετατρέπεται γρήγορα και πάλι σε δύναμη εξουσίας, αρθρώνοντας πρόταση εξουσίας», ενώ αφήνοντας αιχμές για τη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά έκανε λόγο για «ετεροπροσδιορισμούς» στο πολιτικό της αφήγημα, «από τους οποίους σήμερα υποφέρει» το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. χαρακτήρισε υπαρξιακό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογικό τη ΝΔ. Μεταξύ των θεμάτων που έδωσε έμφαση ήταν η υγεία, επισημαίνοντας ότι ως εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού χώρου αρνείται κατηγορηματικά ότι η υγεία των ανθρώπων αποτελεί ένα ζήτημα προσφοράς και ζήτησης «και υποστηρίζουμε με ένταση, πως είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει όσο μπορεί καλύτερα».

Τα ίδια, συμπλήρωσε, ισχύουν για την Παιδεία και την εκπαίδευση, κάνοντας όμως τη διευκρίνιση ότι αρνείται κατηγορηματικά «σε κάθε βίαιη μειοψηφία τη δυνατότητά της να περιορίζει την άσκηση κάθε είδους δικαιώματος και ελευθερίας στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Τέλος, αποκάλεσε «κομβικότατα θέματα» αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης, για τα οποία τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της πολιτικής προσέγγισης, που κάνει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικά Άρθρα