Συναγερμός: Νέα μετάλλαξη που δεν ανιχνεύεται στα τεστ για τον κοροναϊό προκαλεί ανησυχία – Ο παγκόσμιος χάρτης των εμβολιασμών

Συναγερμός: Νέα μετάλλαξη που δεν ανιχνεύεται στα τεστ για τον κοροναϊό προκαλεί ανησυχία – Ο παγκόσμιος χάρτης των εμβολιασμών

Ένα νοσοκομείο στην Γαλλία εντόπισε μια νέα μετάλλαξη που είναι δύσκολο να ανιχνευθεί από τα μοριακά (PCR) τεστ για τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν Μέσα στο νοσοκομείο εντοπίστηκαν 79 κρούσματα με κοροναϊό, το περασμένο Σάββατο, όμως οκτώ απ αυτά τα κρούσματα δεν είχαν ανιχνευθεί θετικά ούτε στο (PCR) τεστ για τον κοροναϊό .Όπως προέκυψε από την ανάλυση πρόκειται για νέες μεταλλάξεις οι οποίες ερευνώνται από τους Γάλλους επιστήμονες.

Παρότι είναι μικρό το διάστημα από την ανίχνευση της νέας μετάλλαξης, οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ο νέος ιός είναι δύσκολο να ανιχνευθεί με τις υπάρχουσες μεθόδους των τεστ για τον κοροναϊό και αδυνατούν να βαθμολογήσουν την σοβαρότητα της νέας παραλλαγής.

Ο Στεφάν Μιλιέ, διευθυντής της Περιφερειακής Αρχής Υγείας της Βρετάνης, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία ανησυχία μέχρι τώρα, αλλά τα νοσοκομεία εξετάζουν τη νέα μετάλλαξη. «Δεν είναι μια μετάλλαξη που σε αυτό το σημείο χαρακτηρίζεται ως ανησυχητική. Οι ανησυχητικές μεταλλάξεις είναι οι V1, V2 και V3, η μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάλλαξη ή της Νότιας Αφρικής και η βραζιλιάνικη μετάλλαξη.»

ΕΣΥ: Πως γίνεται η επιλογή των ασθενών για τις ΜΕΘ – Μαρτυρία γιατρού στο Κρατικό Νίκαιας

Η ανάλυση λέει ότι η νέα μετάλλαξη δεν είναι πιο μεταδοτική, αλλά είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας το PCR τεστ για τον κοροναϊό.

Ο Ζιλ Πιαλό, επικεφαλής των μολυσματικών ασθενειών σε νοσοκομείο του Παρισιού, πρόσθεσε: «Θεωρείται μια άγνωστη μετάλλαξη και είναι διερεύνηση, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τη νοτιοαφρικανική. Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίεςγια να γνωρίζουμε εάν είναι πιο μεταδοτική, αλλά είναι περίπλοκη, επειδή υπάρχουν λίγες περιπτώσεις».

Η Γαλλία είχε αντισταθεί στις εκκλήσεις για νέο lockdown, καθώς τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα 30.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι νοσοκομεία στο Παρίσι έχουν μεταφέρει ασθενείς με αεροπλάνο σε αγροτικές ιατρικές εγκαταστάσεις καθώς οι θάλαμοι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Παράλληλα, επιστρατεύονται τρένα για τους ίδιους λόγους στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Στον πίνακα που εμφανίζεται από κάτω παρατηρεί κανείς πόσο προχωρημένοι είναι οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο ανά τον πληθυσμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ μπροστά….

Σχετικά Άρθρα