Πληροφορίες ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου – Το αρνείται ο ίδιος- Η απάντηση
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και γαλάζιο στέλεχος στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Παπαϊωάννου εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr, ο πρύτανης του ΑΠΘ, φέρεται να εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2021.
Συγκεκριμένα από τα στοιχεία προκύπτει πως εκείνη την ημέρα εμβολιάστηκε πρόσωπο με το όνομα «Νικόλαος Παπαϊωάννου του Γεωργίου», ο οποίος εμφανιζόταν ως παθολόγος. Το εν λόγω πρόσωπο έχει γεννηθεί στις 15/5/1963. Την ίδια ημέρα δηλαδή που έχει γεννηθεί και ο πρύτανης του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
- Δηλαδή έχουν ένα πρόσωπο με το ίδιο όνομα, επίθετο, πατρώνυμο και ημερομηνία γέννησης. Επίσης ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που το εν λόγω πρόσωπο δήλωσε κατά τον εμβολιασμό του και αναγράφεται στην καρτέλα είναι καταχωρημένος στο όνομα «Πρύτανης Θεσσαλονίκης» ενώ και ο δεύτερος αριθμός είναι του σπιτιού του στη περιοχή Πεύκα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, νοσοκομειακοί γιατροί επιβεβαιώνουν το γεγονός, τονίζοντας πως είναι προκλητικό να βλέπουν τον πρύτανη του πανεπιστημίου να εμβολιάζεται, προσπερνώντας τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο ΕΣΥ και παίρνοντας τη σειρά ανθρώπων που είχαν πραγματικά ανάγκη το εμβόλιο καθώς ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ο Νίκος Παπαϊωάννου, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ γνώριζε ότι η κατάληψη της Πρυτανείας από τους φοιτητές θα έληγε το πρωί της επόμενης ημέρας, εντούτοις κάλεσε τα ΜΑΤ
Επίσης όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο πρύτανης είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον εμβολιασμό του. Ωστόσο φαίνεται πως ο πρύτανης ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο καθώς στην καρτέλα εμβολιασμού, όπως προαναφέρθηκε, εμφανιζόταν ως «παθολόγος».
Σε επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον πρύτανη, αυτός αρχικά αρνήθηκε πως έχει εμβολιαστεί, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία δεν θέλησε να μιλήσει.
Δώρα Αυγέρη: Να παραιτηθεί ο Νίκος Παπαϊωάννου
Την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Δώρα Αυγέρη.
- «Εμβολιασμός εκτός σειράς; Ισχύει κύριε πρύτανη του ΑΠΘ; Αν ναι, οφείλετε μαζί με τη συγνώμη να υποβάλετε και την παραίτησή σας» σημειώνει η Δώρα Αυγέρη η οποία μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχαν βρεθεί στο ΑΠΘ για να αποτρέψουν την εισβολή λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η απάντηση του πρύτανη
«Όχι απλά δεν εμβολιάστηκα παρατύπως, όχι απλά δεν εμβολιάστηκα εκτός σειράς, αλλά ήμουν σε λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού,
εξαιτίας της ενασχόλησής μου με ειδικά αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τον ιό και εκλήθην από το νοσοκομείο να πάω», δήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρύτανης του ΑΠΘ και επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.
Ο κ. Παπαϊωάννου είπε, ότι μαζί του εμβολιάστηκαν καθηγητές της Σχολής Επιστημών Υγείας, όσους είχε δώσει η γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής, βάσει πρωτοκόλλου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι καθηγητής παθολογικής ανατομικής της Σχολής επιστημών υγείας.
Ο Πρύτανης έκανε λόγο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησης του, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στο δημοσίευμα δίνονται στοιχεία της διεύθυνσης οικείας του, διερωτώμενος, τι σχέση έχει η διεύθυνσή του με το ο,τιδήποτε.
«Η συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο πραγματικά δεν με αγγίζει. Έκανα το νόμιμο, έχω την έγκριση της Συγκλήτου. Όταν αυτή την εβδομάδα καταγραφούν από τις υπηρεσίες το τι βρήκαμε μέσα στο ΑΠΘ, θα το ξανασυζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
«Ήταν νόμιμη η διαδικασία της εισαγγελικής καταφυγής από την πρώτη στιγμή, αλλά είμαι και περήφανος γιατί με στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της Συγκλήτου, δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
«Κανείς δεν θέλει αστυνομία στο πανεπιστήμιο, αλλά είναι η κατάληψη μέσο δημοκρατικής διεκδίκησης ή όχι;», σ΄αυτό πρέπει να απαντήσουμε, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.