Ο μισός πληθυσμός της Γερμανίας κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά από τον κοροναϊό

Ο μισός πληθυσμός της Γερμανίας κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά από τον κοροναϊό

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία διατρέχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο σοβαρών συνεπειών στην υγεία τους αν προσβληθούν από τον νέο κορονοϊό λόγω ηλικίας ή υποκείμενων νοσημάτων.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο κίνδυνος αυτός αφορά το 30,6% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω ή περίπου 21,6 εκατομμύρια άτομα. Κατά την έρευνα, πολύ αυξημένο κίνδυνο σοβαρών συνεπειών στην υγεία τους εάν προσβληθούν από τον νέο κορονοϊό διατρέχουν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άτομα με ορισμένα υποκείμενα νοσήματα. Οι ερευνητές ανέφεραν ως παραδείγματα τέτοιων νοσημάτων τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νεφρικά προβλήματα και την παχυσαρκία.

Επιπλέον, περίπου 15 εκατομμύρια άτομα διατρέχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο σοβαρών συνεπειών στην υγεία τους από την νόσο.

Επομένως, εάν συνυπολογιστούν οι δύο αυτές ομάδες κινδύνου, τότε κινδυνεύουν συνολικά 36,5 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία ηλικίας 15 ετών και άνω, δηλαδή σχεδόν το 52% του πληθυσμού της χώρας.

Το Μαξίμου, η Μενδώνη, οι αντιφάσεις και ο…Βαξεβάνης- Το σχέδιο Μητσοτάκη για την μάχη της Βουλής και την υπέρβαση της υπόθεσης Λιγνάδη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχουν κοινωνικοοικονομικές και τοπικές διαφορές.

Ενώ πάνω από το 49% των ατόμων με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου, το 22% έχει μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης και το 24% διαθέτει ανώτατο μορφωτικό επίπεδο.

Σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν επίσης διαφορές: όλα τα ανατολικογερμανικά κρατίδια και ένα δυτικό, το Ζάαρλαντ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό.

«Στο παρελθόν υπήρξαν λίγες μόνο προσπάθειες για ποσοτικοποίηση του μεγέθους των ομάδων κινδύνου. Επίσης, σημαντικοί παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, δεν είχαν συμπεριληφθεί. Επιπλέον, ενώ τώρα η προχωρημένη ηλικία θεωρείται ο κύριος παράγοντας κινδύνου, δεν είχε συμπεριληφθεί ως πληθυσμιακή παράμετρος σε προηγούμενες εκτιμήσεις», σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα