Έντονο παρασκήνιο στο Μαξίμου για την παραίτηση Λιγνάδη- Αιχμές για την συνέντευξη Τύπου αλλά…το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη- Δηλώσεις Σκέρτσου και νέα ερωτηματικά…

Έντονο παρασκήνιο στο Μαξίμου για την παραίτηση Λιγνάδη- Αιχμές για την συνέντευξη Τύπου αλλά…το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη- Δηλώσεις Σκέρτσου και νέα ερωτηματικά…

«Η Δικαιοσύνη ενήργησε ταχύτατα, οφείλουμε να σιωπήσουμε και να την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑϊ 100.3 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη. 

Όπως τόνισε, έγινε μια λανθασμένη επιλογή από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι η “γραμμή” του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο, παρά την θύελλα αντιδράσεων και την πρωτοφανή απαξία που συγκεντρώνει πλέον η υπουργός Πολιτισμού μετά την σύσσωμη απαίτηση της αντιπολίτευσης και το εκρηκτικό κλίμα που έχει προκληθεί στον χώρο του Πολιτισμού, φαίνεται πως δεν σκοπεύει να απαιτήσει την παραίτηση της κ. Μενδώνη.

Η ίδια, δε, επίσης δεν δείνει να προτίθεται να παραιτηθεί, όπως λέει σε συνομιλητές της, παρά το γεγονός ότι “πυροσβεστικά” επιστρατεύεται ο υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης στον οποίο ανατέθηκε η σύνταξη κώδικα δεδοντολογίας για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αφαιρείται από την κ. Μενδώνη η αρμοδιότητα να συνομιλεί και να συνεργάζεται με τους ανθρώπους του θεάτρου και γενικότερα του Πολιτισμού, γεγονός αναμφίβολα καινοφανές.

«Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια επίθεσης της αντιπολίτευσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε, ωστόσο, και μια άλλη αποκάλυψη. Είπε πως στις 6/2, με αφορμή την καταγγελία του Ν.Σ στο 20/20mag.gr, ζητήθηκε η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά δεν υπήρξε συμφωνία του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Την πτυχή αυτή επιβεβαίωσε με ανάρτησή του και ο δημοσιογράφος του Σκάϊ Γιώργος Ευγενίδης:

Εφόσον, όμως, έχει όντως συμβεί κάτι τέτοιο προκύπτουν νέα ερωτηματικά. Γιατί, για παράδειγμα, αξιολογήθηκε -προφανώς- ως σοβαρή η καταγγελία του Νίκου Σ. και ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη (ο οποίος παραιτήθηκε, τελικώς, την επόμενη ημέρα) αλλά παρά ταύτα η υπουργός Πολιτισμού συνέχιζε τις επόμενες ημέρες και μέχρι την περασμένη Παρασκευή να δηλώνει πως “δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες” αλλά μόνο “φήμες” και να επικαλείται το κράτος δικαίου; Γιατί, δηλαδή, μια καταγγελία (για παραγεγραμμένο, βεβαίως, αδίκημα) αξιολογήθηκε μεν ως σοβαρή ώστε να ζητηθεί η παραίτηση Λιγνάδη αλλά μετά υποτιμήθηκε από την υπουργό αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μόλις την περασμένη Τετάρτη μιλούσε για “προσωπικούς λόγους” σχετικά με την παραίτηση του γνωστού σκηνοθέτη.

Με πληροφορίες από το skai.gr

Σχετικά Άρθρα