Ζορπίδης προς Άδ. Γεωργιάδη για το λιανεμπόριο: ” Ο υπουργός θέλει να κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους” (vid)
«Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του για τις αποφάσεις στο λιανεμπόριο.
Ένταση προκλήθηκε όταν ο Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρενέβη τηλεφωνικά, μετά από αίτημα του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και οι δυο τους συνομίλησαν σε έντονο ύφος.
«Αν ο πρόεδρος δεν έχει την συναίσθηση του τι συμβαίνει στις ΜΕΘ της πόλης του, λυπάμαι για σας», τόνισε ο Υπουργός.
«Να πάρετε ένα τηλέφωνο και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να δούμε τι λέει. Θέλουν να κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους», απάντησε ο κ. Ζορπίδης.
«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας πολιτισμένα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Εμείς εδώ ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν έρχεται εδώ, δεν μπορεί να μην ξέρει δύο χρόνια τι θα πει περιφερειακό επαγγελματικό συμβούλιο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.
Νωρίτερα, ο κ.Ζορπίδης είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση αποτελούν πλήγμα για τον κόσμο της Αγοράς και της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και ευνοούν με τρόπο προκλητικό τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολυεθνικές εταιρίες με τις αλυσίδες καταστημάτων.
Η Κυβέρνηση δεν επέτρεψε την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, όπως της έχουμε ζητήσει και θα περίμενε κανείς. Γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για τον καταναλωτή που επισκέπτεται μία Τράπεζα, ένα σούπερ- μάρκετ ή ένα κατάστημα τροφίμων από αυτόν που εισέρχεται σε ένα κατάστημα δώρων, υποδημάτων ή ρούχων.
Επίσης, είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν μεθόδους “click away”, ενώ για τους μεγάλους της Αγοράς αυτό θα γίνει ένα μέσο προς απαράδεκτες και άδικες ολιγοπωλιακές – μονοπωλιακές καταστάσεις».